Raport DSP: Sute de elevi din Olt au ajuns cu păduchi în cap la şcoală după vacanţa de vară

Aproape 200 de elevi din Olt au fost depistaţi cu păduchi la şcoală de personalul medical care a efectuat triajul epidemiologic după vacanţa de vară. Majoritatea cazurilor au fost rezolvate. Alte 170 de cazuri se referă la diverse alte boli cu care elevii au fost depistaţi.

În urma triajului epidemiologic efectuat după vacanţa de vară, în 504 unităţi de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din judeţul Olt, au fost examinaţi 55.545 de elevi, ocazie cu care au fost depistate un 350 de cazuri medicale, se arată într-o notă informativă a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt. Cele mai multe dintre acestea se referă la pediculoză, care în termeni simpli înseamnă infestare cu păduchi. Cadrele medicale şi şcolare au luat imediat măsuri, astfel încât după o săptămână doar numărul copiilor cu păduchi s-a redus la numai cinci cazuri.

„După prelucrare, din cele 180 de cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului efectuat la şapte zile de la depistare, au rămas în evidenţă cinci cazuri, acestea urmând a fi rezolvate ulterior”, se mai arată în documentul citat. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, numărul de astfel de cazuri este mai mic decât cel înregistrat anul trecut, după vacanţa de vară.

„Infestarea cu aceşti paraziţi este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală”, a precizat Gabriela Gogiu.

În afară de cazurile de păduchi cadrele medicale au mai depsitat 93 de cazuri cu angine, 35 de cazuri cu micoze şi 37 de alte cazuri cu boli infecţioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here