Fostul om de afaceri Dănuţ Codan a ajuns pe ştatele de plată ale Companiei de Apă Olt

Fostul om de afaceri Dănuţ Codan, care în urmă cu vreo cinci, şase ani învârtea afaceri de ordinul milioanelor de lei din contracte cu statul, a ajuns azi să trăiască dintr-un salariu ca angajat la Compania de Apă Olt (CAO). Pentru că prin conturile altădată doldora de bănet ale firmei sale, SC Bacomet-Construct SRL, bate vântul, cuiva i s-a făcut milă de fostul patron şi i-a întins o mână.

Unul dintre cei mai bogaţi liberali locali pe vremuri, Dănuţ Codan a ajuns în vremea din urmă să nu mai aibă din ce trăi. După ce a bătut pe la mai multe uşi, a găsit, în urmă cu vreo lună, una deschisă şi nu oriunde, ci la Compania de Apă Olt, societate care a creat venituri frumoase pentru clica infracţională creată de fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, cel care lua mită pentru a influenţa rezultatele licitaţiilor organizate de CAO pentru implementarea proiectelor care obţineau finanţare din fonduri europene. Aici, Codan a luat locul unui fost maistru ieşit la pensie şi lucrează în cadrul coloanei auto.

În urmă cu şase, şapte ani, firma lui Codan, SC Bacomet-Construct SRL, prospera în contracte şi bani, mulţi primiţi din bugetul municipiului Caracal sub domnia fostului primar Gheorghe Anghel, azi trimis în judecată în două dosare de corupţie. Dacă în 2009, firma celui care a condus PNL Slatina avea o cifră de afaceri de peste opt milioane de lei şi aproape 100 de angajaţi, compania a scăzut, brusc, în 2012, când a înregistrat o pierdere netă de aproape şase miliarde lei vechi. Şi de atunci nu şi-a mai revenit, azi aflându-se în procedura de faliment, procedură solicitată de însuşi patronul Codan.

Totodată, Codan a făcut afaceri şi în cadrul firmei Delta Grup Cons SRL, unde deţinea acţiuni împreună cu fostul lider al PNL Olt, Ioan Ciugulea, şi cu liberalul Ştefan Gherghina, soţul fostei directoare a Finanţelor Publice Olt, Elena Gherghina. Şi această firmă se află în procedura de faliment, ca şi societatea familiei Ciugulea, SC Delta Star SRL.

Rămas fără afaceri, Dănuţ Codan a renunţat şi la cariera politică. Membru al PNL până în 2014, el a demisionat, la începutul anului trecut, la funcţia de preşedinte al PNL Slatina şi la calitatea de membru al partidului. A pus bazele noului Partid Liberal Reformator în judeţ, după care a demisionat şi de acolo. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here