Încă un contrabandist din raiul traficanţilor de tutun din Rotunda, prins de poliţişti

Poliţiştii rutierişti din Caracal au depistat, în trafic, un tânăr, de 28 ani, din comuna Rotunda, în timp ce transporta cu autoturismul nouă colete cu tutun mărunţit pentru care nu deţinea acte de provenienţă. 

Din primele cercetări, s-a stabilit că tânărul intenţiona să distribuie tutunul unor persoane din ţară printr-o societate de curierat.

„În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a peste un kilogram tutun de fumat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Localitatea Rotunda a ajuns cunoscută după ce poliţiştii au depistat aici, în 2013, o reţea de traficanţi de tutun. În urma mai multor percheziţii, oamenii legii au stabilit că, în 2012 şi 2013, traficanţii au comercializat, prin intermediul Internetului, cantităţi impresionante de tutun foi şi mărunţit. Potrivit oamenilor legii, aceştia cumpărau, prin intermediul anunţurilor publicate pe unele site-uri, tutun foi, pe care ulterior îl prelucrau cu ajutorul unor dispozitive de tocat artizanale. Tutunul era apoi revândut tot prin intermediul Internet-ului.

Anul trecut, peste 250 de kilograme de tutun au fost ridicate de politiştii olteni, în urma efectuării a 22 de percheziţii la locuinţele mai multor persoane din Rotunda şi Caracal, bănuite că efectuau operaţiuni ilegale cu tutun şi produse din tutun tot pe calea Internet-ului. 

În februarie 2015 un alt val de percheziţii avea să se desfăşoare în localitatea Rotunda. În urma percheziţiilor, 16 persoane au fost audiate la Poliţia Caracal. Acestea erau bănuite că, în perioada 2014 – 2015, au comercializat, prin intermediul unui oficiu poştal şi al unei firme de curierat, tutun mărunţit şi tratat. La percheziţii, au fost descoperite şi ridicate 200 de kilograme de tutun foi în valoare de circa 50.000 lei. De asemenea, oamenii legii au mai ridicat trei aparate artizanale pentru tocat şi mărunţit tutun, precum şi suma de 32.000 lei.

În plus, la un oficiu poştal din Slatina poliţiştii au confiscat colete conţinând 300 kilograme de tutun mărunţit şi tratat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor s-a ridicat la aproximativ 200.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here