SANCŢIUNI Amenzi de peste 300 milioane lei vechi pentru poluare de la Garda de Mediu Olt

Garda de Mediu Olt a aplicat, luna trecută, amenzi în valoarea de peste 300 de milioane de lei vechi, majoritatea pentru poluare. Comisarii de mediu au efectuat, în septembrie, aproape 100 de controale.
 
Din totalul celor 94 de controale efectuate, luna trecută, de comisarii Gărzii de Mediu Olt, 26 au fost inspecţii planificate şi 68 controale de mediu planificate, respectiv 31 de controale în domeniul controlului poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase şi 37 controale în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.
 
„Activităţile de inspecţie şi control au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale, colectarea şi tratarea apelor uzate, respectiv din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi atriilor naturale protejate, fiind verificate diverse activităţi industriale, activităţi agricole. În aceeaşi perioadă s-au realizat inspecţii pentru autorizare si la finalizarea proiectelor cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare. Aceste inspecţii au fost realizate în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt”, a precizat şeful Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.
În timpul controalelor desfăşurate comisarii GM Olt au  constatat trei fapte de natură contravenţională, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 33.000 lei.
 

„O amendă în valoare de 15.000 lei a fost aplicată pentru nerespectarea obligaţiei de a se supune tuturor procedurilor si cerinţelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului inconjurator si a mediului ca intreg, in sensul ca eliminat in atmosfera emisii urmare incendierii deseurilor. O altă amendă, în valoare de 3.000 lei, a fost pentru nerespectarea obligaţiei de a întocmi evidenţa gestiunii deşeurilor generate din activitatea de alimentaţie publică”, a mai arătat Gheorghe Neacşa. 

Comisarii de mediu au mai aplicat o amendă de 15.000 lei unei entităţi economice pentru depozitări necontrolate de deşeuri în locuri neamenajate.

Totodată, în aceeaşi perioadă Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a soluţionat un număr de 20 sesizări. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here