Florin Ciocan, suspendat de la conducerea CAS Olt. Postul său va fi scos la concurs

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (Olt), Florin Ciocan, a fost suspendat din funcţie în rând cu toţi ceilalţi colegi din ţară după ce CNAS a actualizat indicatorii de performanţă.

În urma actualizării indicatorilor de performanţă, contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie 2015, astfel că Florin Ciocan, şeful Casei de Asigurări de Sănătate (Olt) a pierdut, şi el, postul. 

„Nu comentez această decizie, este vorba de toţi şefii caselr judeţene de sănătate. Cu siguranţă mă voi înscrie la concurs atunci când acesta va f organizat”, a declarat Florin Ciocan.

Până la organizarea concursurilor de ocupare a acestor funcţii, au fost numiţi preşedinţi-directori generali interimari, persoane care îndeplinesc condiţiile necesare pentru această funcţie, se arată într-un comunicat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Conducerea CAS Olt va fi asigurată, interimar, de directorul economic al instituţiei, Teodora Oprea.

Modificarea, în proporţie de peste 50%, a indicatorilor de performanţă generali şi specifici şi a cerinţelor specifice postului de preşedinte-director general s-a realizat ţinând cont de actualele obiective ale sistemului de asigurări sociale de sănătate, se ma precizează în documentul citat.

“Am considerat necesară această redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanţă erau perimaţi. Preşedinţii-directori generali revocaţi din funcţie au posibilitatea să participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei funcţii în concordanţă cu noii indicatori”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Actualizarea indicatorilor s-a realizat cu precădere ţinând cont de gradul actual de informatizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate.

„Introducerea cardului naţional de sănătate dă o nouă dimensiune activităţii caselor de asigurări de sănătate din punct de vedere al monitorizării, evaluării, validării şi decontării serviciilor medicale. Îmbunătăţirea colaborării cu furnizorii de servicii medicale în interesul asiguraţilor este un obiectiv prioritar al sistemului de asigurări de sănătate. Creşterea responsabilităţii şi a transparenţei în utilizarea eficientă a fondurilor din sistem, precum şi a disciplinei contractuale şi financiare, sunt alte priorităţi transpuse în actualii indicatori de performanţă. Totodată, se urmăreşte responsabilizarea preşedinţilor-directori generali, manageri locali ai sistemului public de sănătate, prin operaţionalizarea şi cuantificarea mai clară şi obiectivă a rezultatelor activităţii lor. Astfel, numărul indicatorilor de performanţă a crescut de la 65 la 111”, se mai arată în comunicatul CNAS.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here