Comuna Cungrea din Olt a ajuns subiect de băşcălie amară în Caţavencii. Iată de ce

Localitatea olteană Cungrea a ajuns subiect de băşcălie dureroasă în Caţavencii, publicaţie de satiră și investigație, după ce mai multe televiziuni şi publicaţii au dat publicităţii informaţii legate de investiţiile cu totul nepotrivite pentru care autorităţile locale au cheltuit sume consistente de bani. Deşi localitatea nu are sistem de canalizare şi multe drumuri sunt neasfaltate, primăria a investit în opt parcuri şi a cumpărat mai mulţi palmieri din plastic.

„Când ai copil mic acasă îți asumi faptul că o cameră sau un colț al casei va ajunge pe mâna celui mic, iar acel loc va fi dedicat în totalitate micilor nebunii ale juniorului familiei. Acolo or să fie pictate scene de luptă între Superman și o Veronica cu trei mâini și păr din cabluri viu colorate, și tot acolo vei găsi jucării demontate și reasamblate în cele mai ciudate moduri. Dar, ca părinte, vei înțelege că tot scenariul este parte a procesului de creștere și vei merge mai departe, eventual chiar zâmbind. Ce te faci însă când tabloul rămâne asemănător, dar personajele se schmbă: în loc de colțul camerei ai o localitate, în loc de copil ai un primar, om în toată firea, și în loc de părinți, cei care suferă de pe urma năzdrăvăniilor sunt localnicii comunei Cungrea, din județul Olt. Comuna Cungrea arată în prezent precum o lădiță de jucării a unui copil răsfățat. Te plimbi pe ulițele neasfaltate și, după ce te aleargă porcul scăpat de tanti Maria din coteț, te trezești în fața unui cocotier. Doi la număr, cocotierii au fost cumpărați de primărie cu 30.000 de lei. În apărarea edilului comunei, cocotierii sunt durabili și au fructe tot timpul, chiar dacă asta e posibil să se datoreze faptului că arborii sunt din plastic. Te dezmeticești și mai mergi câțiva metri. Dai cu o roată într-o groapă și o piesă de la mașină sare direct în parc. Cobori supărat și te trezești în alt parc. Când să înjuri, îți dai seama că se aude în alt parc și asta pentru că micuța comună dispune de nu mai puțin de opt parcuri, cu o suprafață cumulată de două hectare. Au costat 200.000 de euro și sunt toate dotate cu stâlpi solari de iluminat. Ca bonus, proasta administrare le-a transformat în adevărate lacuri. Dar măcar sunt multe lacuri și există diversitate. Dacă scapi din hățișul de parcuri și palmieri și mai vrei să faci mișcare, pe „faleza” pârâului Cungrea există un teren de fotbal sintetic în mijlocul pășunii. Este un loc numai bun în care să vii să aprinzi o lumânare în memoria celor 720.000 de lei îngropați în amenajarea sportivă încuiată cu lacătul de frica celor care ar putea năvăli cu mingi și crampoane”, scriu jurnaliştii de la Caţavencii.

 

Cungrea este cunoscută ca o comună în care autorităţile au avut grijă mai mult de afacerile unor companii private decât de utilitatea reală a investiţiilor. Acum, atât fostul primar, Ion Murguleţ, cât şi actualul primar, Dorel Alexe, sunt cercetaţi penal de procurori pentru abuz în serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here