Peste 40 de accidente rutiere cu 14 morţi şi 42 de răniţi grav pe şoselele din Olt în doar trei luni

Pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei în trafic şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii olteni cu atribuţiuni în domeniu au organizat, în trimestrul al treilea din acest an, 597 de acţiuni, la care au participat, pe lângă efectivele proprii, poliţişti de la alte formaţiuni şi reprezentanţi ai societăţii civile. 

Totodată, cadrele poliţiei rutiere au acţionat, permanent, pe întreg teritoriul judeţului, pentru a nu se crea blocaje, ca urmare a producerii unor evenimente rutiere, asigurându-se fluidizarea traficului rutier.

Ca urmare a acestor acţiuni, oamenii legii au descoperit 322 de infracţiuni, din care 171 la regimul circulaţiei rutiere şi 151 de altă natură, potrivit unei statistici întocmite de Poliţia Rutieră Olt. Documentul mai arată că au fost aplicate 16.278 de contravenţii, acestea vizând, în special, nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice etc. „Au fost reţinute 734 permise de conducere şi retrase 246 de certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte nereguli”, se mai precizează în comunicatul Poliţiei.. 

Cu toate eforturile depuse de poliţişti, pe drumurile din Olt s-au petrecut nu mai puţin de 42 de accidente grave, soldate cu 14 morţi şi 42 de răniţi grav în cele trei luni. În aceeaşi perioadă s-au înregistrat 111 accidente uşoare soldate cu 141 de răniţi, restul fiind avarii uşoare. 

„Printre cauzele generatoare de accidente, cele mai frecvente sunt nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nefolosirea centurii de siguranţă”, potrivit statistii Poliţiei Rutiere Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here