Pescar din Corabia, de negăsit după ce un bărbat i-a găsit bicicleta şi undiţele pe malul Dunării

Un pescar de 52 de ani din Corabia este de negăsit de mai bine de 12 ore de când un bărbat i-a găsit, pe malul Dunării, bicicleta şi uneltele de pescuit pe care intenţionase, cel mai probabil, să le folosească joi dimineaţă. Pescarul a fost căutat toată ziua de pompieri şi de scafandri. În zadar.
 

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a fost solicitaţi să intervină joi dimineață, în orașul Corabia, pentru căutarea unui bărbat despre care se crede că s-ar fi înecat în Dunăre. Dispariţia pescarului a fost anunțată la 112 de un bărbat care a mers la pescuit și a găsit pe malul apei mai multe undițe și o bicicletă. 
 
„La fața locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp forțe și mijloace din cadrul Gărzii Vișina și Detașamentului Caracal, un autocamion, o barcă pneumatică, accesorii pentru căutare-salvare ( cordițe de salvare, ancoră, cange) și un echipaj SMURD, un echipaj al Poliției de Frontieră și o ambarcațiune cu motor a Serviciului Transport Feroviar și Naval. În sprijin au fost solicitați și scafandri Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj. Până la sosirea salvatorilor de la ISU Dolj, echipajele specializate au executat misiuni de căutare pe luciul apei, dar fără ca bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din orașul Corabia, să fie găsit”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu. 
 
Echipajul de scafandri a început căutările imediat ce a ajuns la fața locului, intervenția fiind îngreunată de curenții foarte puternici. În urma acțiunilor demarate de scafandri, bărbatul nu a fost găsit. „Echipa de căutare-salvare a ISU Olt va continua căutarea persoanei până la lăsarea întunericului”, preciza, joi după-amiază, reprezentantul ISU Olt..
 
Dacă omul nu va fi găsit, căutările vor fi reluate vineri dimineaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here