Club Sportiv Inter Olt Slatina cere ajutorul partidelor politice pentru finanţarea echipei de la bugetul local

Oficialii Asociaţiei Club Sportiv Inter Olt Slatina anunţă că, începând de joi, 22 octombrie, clubul a demarat dezbateri cu reprezentanții partidelor care au membri în Consiliul Local Slatina, pentru a se implica în revitalizarea fenomenului fotbalistic local. 
 
De fapt, este vorba de un proiect de hotărâre privind alocarea de fonduri din bugetul local pentru susţinerea echipei de fotbal a municipiului-reşedinţă de judeţ, proiect despre care aleşii locali au spus că, dacă va fi introdus pe ordinea de zi a consiliului local, ei nu îl vor vota.
„Clubul ACS Inter Olt Slatina face cunoscut iubitorilor de fotbal din județul nostru că astăzi, 22 Octombrie 2015, au început dezbaterile cu reprezentanții partidelor de la noi din oraș care au membri în Consiliul Local Slatina, pentru revitalizarea acestui fenomen. Fără susținerea autorităților locale, cu toate eforturile depuse de noi, acest sport nu va mai putea supraviețui în continuare și, vom asista din nou, neputincioși, la desființarea singurei noastre reprezentative de fotbal, aflată astăzi pe locul întâi al eșalonului trei al fotbalului românesc. Avem încredere că reprezentanții slătinenilor din Consiliul Local Slatina vor înțelege și vor da curs proiectului nostru, un proiect care are în spate dorința a mii de locuitori ai Slatinei care își doresc să aibă la nivel local o reprezentantă de fotbal a lor”, se arată într-un comunicat semnat de Erdei Zoltan, responsabil cu comunicare la nivelul clubului. 
 

Sunt orașe care au un potențial economic mai mic decât cel al Slatinei și au, totuși, echipe de fotbal în primul eșalon fotbalistic al țării pentru că acolo a existat și o voință a autorităților locale în acest sens, mai afirmă Erdei. 

„Sperăm că la sfârșitul acestor dezbateri să putem anunța tuturor iubitorilor de fotbal de la noi din județ, cât și celor aproape o sută de copii și juniori care activează în cadrul clubului nostru, că fotbalul la Slatina nu moare și că va avea un viitor frumos. Mulțumim anticipat tuturor celor care au dat curs invitației noastre și sperăm să ajungem la un consens care să ducă la renașterea fotbalului slătinean, un fotbal cu o tradiție bogată în spate care a dat de-a lungul anilor fotbaliști de mare valoare României”, se mai arată în comunicat. 

Club Sportiv Inter Olt Slatina (fosta Inter Clinceni) a luat relativ recent locul Asociaţiei Club Sportiv FC Olt Slatina care anul acesta s-a retras din campionat din cauza problemelor financiare grave cu care se confrunta. Aceasta a intrat, ulterior, în procedura de faliment la cererea clubului, solicitare admisă de Tribunalul Olt în 22 iunie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here