Liberalii încep să se revolte împotriva co-preşedintelui PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu

Liberalii din Olt încep să se revolte pe faţă împotriva deputatului Gigel Ştirbu, co-preşedinte al organizaţiei judeţene, acuzat că şi-a impus un om în postura de candidat la Primăria Slatina prin falsificarea rezultatelor recentului sondaj de opinie. Este vorba de Marius Bălaşa, scos învingător în defavoarea altor trei pretendenţi la calitatea de candidaţi, Marian Căruntu, Gabriel Buliteanu şi Sorin Brătoi.

Cel care a dat semnalul revoltei este liberalul Viorel Ionescu, care, într-o postare pe Facebook, critică dur manevra prin care Marius Bălaşa a fost impus în cursa internă pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar al Slatinei şi ajutat să câştige competiţia. Mai mult, curajosul liberal se gândeşte la o eventuală plângere penală împotriva celor care au falsificat rezultatele sondajului.

„Se pare că cineva îşi bate joc de noi. Tratează partidul ca pe propria feudă si are impresia că, fiind stăpân, poate să facă orice. Dacă mai sperăm ca politica să mai însemne ceva în oraşul ăsta, această mizerie ordinară nu poate să rămîna aşa. După parerea mea acum ar trebui organizate alegeri interne pentru desemnarea conducerilor la nivel local şi judeţean, pentru că sunt interimare, şi apoi candidatul să fie votat în cadrul organizaţiei din care face parte şi nu impus printr-o manevră ordinară de acest tip. Nu trebuie exclusă nici o plîngere penală impotriva celor care au falsificat rezultatele acestui sondaj, împreună cu instigatorii la fals, lucru la care mă voi gîndi foarte intens în următoarea perioadă”, scrie, pe pagina sa de Facebook, Viorel Ionescu.

În primul rând, Marius Bălaşa nu face parte din PNL Slatina, lucru care, în opinia lui Viorel Ionescu, nu îi dă dreptul să candideze la alegerile locale din partea acestei organizaţii. 

„Dacă eşti conducător impus, neales, nu poţi să impui tu candidatul împotriva organizaţiei, pentru că, spunînd lucrurilor pe nume, dl. Bălaşa este pur şi simplu numai candidatul domnului Gigel Stirbu, şi nicidecum al organizaţiei PNL Slatina, din care nici nu face parte. Nu văd cum crede cineva, chiar copreşedinte judeţean, că poate impune candidat al unei organizaţii locale un om ce nu face parte din această organizaţie. Cine îl validează? Copreşedintele de unul singur? Politica se face numai de conducător împotriva membrilor de rînd? Repet, dl. Balasa nu este candidatul organizaţiei municipale Slatina, organizaţie din care nici nu face şi nu a făcut niciodata parte; el este numai candidatul domnului Ştirbu care încearcă să-l impună probabil în dorinţa unui «non combat» la viitoarele alegeri locale. Oare ce ascunde această forţare împotriva tuturor? Nişte întelegeri oculte?”, mai comentează, pe Facebook, Viorel Ionescu.

 
Postările liberalului au stârnit o intensă dezbatere pe subiect în spaţiul virtual, generând foarte multe comentarii, majoritatea în susţinerea poziţiei sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here