Ce procente a obţinut Marius Bălaşa în sondajul-mascaradă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Slatina

Cei care au „aranjat” sondajul de opinie privind desemnarea candidatului PNL la funcţia de primar al Slatinei, astfel încât rezultatele să îl favorizeze pe Marius Bălaşa, omul co-preşedintelui PNL Olt Gigel Ştirbu, au pus în dreptul acestuia în jur de 40%, afirmă surse din cadrul organizaţiei, aripa liberală. El este urmat, la peste 15 procente distanţă, de omul de afaceri Gabriel Dima Buliteanu.

La întrebarea „Dacă duminică ar avea loc alegeri locale pentru funcţia de primar al municipiului Slatina”, aproximativ 40% dintre respondenţi l-ar fi indicat pe Marius Bălaşa, potrivit surselor citate. Bălaşa este urmat la o distanţă de peste 15 procente de omul de afaceri Gabriel Dima Buliteanu, care ar fi adunat între 22 şi 24% dintre opţiunile respondenţilor. Locul trei este ocupat de medicul Sorin Brătoi, cu aproximativ patru procente sub Gabriel Buliteanu, iar ultimul loc îi revine omului de afaceri Marian Căruntu, care ar fi votat doar de 7 sau 8% dintre cei care au răspuns întrebărilor.

La întrebarea privind încrederea slătinenilor în persoanele incluse în sondaj tot Marius Bălaşa este pe primul loc, cu un procent între 16 şi 18%, urmat de Sorin Brătoi, care s-ar bucura de simpatia a circa 15% dintre respondenţi. Locul trei este adjudecat de Gabriel Dima Buliteanu, clasat foarte aproape de Brătoi, ultimul poziţionându-se, şi la acest capitol, tot Marian Căruntu, care a obţinut sub 10% din încrederea celor întrebaţi.

În realitate, foarte mulţi dintre liberalii olteni nu cred în corectitudinea acestui sondaj plătit de cei patru competitori, dar negociat de deputatul Gigel Ştirbu cu firma care a realizat măsurătoarea sociologică, INFOmass din Iaşi. De altfel, în presă au apărut chestionare utilizate de operatorii firmei şi care aveau spaţii lăsate libere acolo unde trebuia să se găsească răspunsurile celor sondaţi.

Reamintim că încă din luna septembrie în spaţiul public au fost vehiculate suspiciuni asupra modului în care se derula sondajul de opinie comandat de PNL Olt şi care a încheiat competiţia internă privind desemnarea candidatului la funcţia de primar al municipiului Slatina. De altfel, după aflarea rezultatelor pe Facebook au apărut acuzaţii grave la adresa lui Gigel Ştirbu chiar din partea unor liberali.

Ştirbu este suspectat că s-a înţeles cu UNPR şi PSD să trimită în confruntările electorale un candidat care să piardă alegerile locale pentru primăria Slatina în favoarea respectivelor partide. Marius Bălaşa este un mărunt funcţionar în cadrul Ministerul Educaţiei, acolo unde cel care va candida din partea UNPR la Primăria Slatina, Emil Albotă, este secretar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here