Judecătoarea Ramona Vladu şi avocatul slătinean Livius Iordache, urmăriţi penal pentru abuz în serviciu

Judecătoarea Ramona Maria Vladu de la Curtea de Apel Bucureşti, fost magistrat la Judecătoria Slatina, şi avocatul Livius Iordache sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Cauza a fost declinată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova, unde reclamantul a făcut plângere.

Judecătoarea Ramona Maria Vladu este acuzată că, în 2008, când era magistrat la Judecătoria Slatina, a admis, ca preşedinte de complet, o cerere în care reclamanţii solicitau autentificarea unei tranzacţii în baza unui document expirat. Este vorba de o acţiune în constatare prin care se solicita oficializarea unei chitanţe de mână referitoarea la vânzarea-cumpărarea unei locuinţe în localitatea Slătioara. Cei care vindeau erau doi bătrâni, Nicolae şi Paulina Diaconu, iar cei care cumpărau erau fiul lor şi soţia acestuia, Marian-Gabriel şi Corina-Daniela Diaconu. Proprietatea bătrânilor asupra locuinţei a fost dovedită în instanţa de judecată printr-un extras de carte funciară expirat, caz în care instanţa nu s-a autosesizat pentru solicitarea unui alt înscris oficial care să dovedească proprietatea asupra bunurilor care au făcut obiectul tranzacţiei.

Mult mai rău stă la acest capitol avocatul Livius Iordache, apărător al reclamanţilor în proces, care cunoştea că actul de vânzare-cumpărare, respectiv chitanţa de mână, era un fals, în condiţiile în care cei doi bătrâni transmiseseră încă din 2007 dreptul de proprietate asupra averii lor fiului şi nurorii, prin încheierea unui contract de întreţinere autentificat la biroul notarului public Veronica Constantinescu din Slatina, sub numărul 352/12.03.2007. În baza documentului, cei ce dobândeau averea aveau obligaţia de a-i întreţine şi îngriji pe bătrâni, care urmau să locuiască în casă şi să se folosească de bunurile înstrăinate până în ceasul din urmă. În acest context, în 2008, când a fost încheiată o nouă tranzacţie având acelaşi obiect, cei doi părinţi nu mai aveau în proprietate bunurile deja înstrăinate şi, ca atare, nu mai aveau ce vinde. Cu toate că avea cunoştinţă despre toate acestea, avocatul Livius Iordache solicită instanţei de judecată, în numele clienţilor săi, autentificarea chitanţei de mână. Spunem că apărătorul reclamanţilor cunoştea această situaţie întrucât el îi reprezenta, în paralel, şi pe pârâţi într-un alt dosar care avea ca obiect rezilierea primului contract.

 

 

„Referitor la faptele penale pretins a fi fost comise de judecătorul Vladu Ramona Maria cu ocazia soluţionării dosarului nr. 8012/311/2008 al Judecătoriei Slatina, dar şi cele pretins a fi fost comise de avocatul Iordache Livius în exercitatrea îndatoririlor profesionale, constând în aceea că, ca reprezentant, în dosarele nr. 8012/311/2008 şi nr. 7909/311/2008 ale Judecătoriei Slatina, în calitate de apărător ales, atât al reclamanţilor, cât şi al pârâţilor, deşi părţile aveau interese contrare, acestea formează obiectul urmăririi penale în dosarul nr. 720/P/2015 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova”, se arată în Ordonanţa nr. 249/II/2/2015, semnată de procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Constantin Lăloianu.

Întreaga poveste a fost pusă la cale pentru îndepărtarea celui de-al doilea fiu al bătrânilor din Slătioara, Paul Diaconu, de averea la care ar fi avut şi el parte pe cale succesorală. Succesiunea a fost deschisă într-un alt dosar în instanţă, dar fără introducerea bunurilor vândute fraudulos şi fără să se ţină seama probele care indicau ilegalitatea tranzacţiei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here