O bătrână din Balş a ajuns la spital cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului după ce locuinţa i-a luat foc

O bătrână de 74 de ani, din Balş, a ajuns, luni, în stare gravă la spital după ce garsoniera în care femeia locuia a luat foc de la o lumânare. Pentru că rănile provocate de flăcări erau grave, victima a fost transferată de la spitalul oraşului la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova.

Incendiul s-a produs luni seară, în jurul orei 20.00, în ajutorul bătrânei sărind vecinii. La faţa locului au ajuns şi pompierii din oraş cu o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD.
 

„Pompierii Gărzii Balș au intervenit luni, 26 octombrie, în jurul orei 20.00, în orașul Balș, strada Nicolae Bălcescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la garsoniera unei femei. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, încadrate cu opt salvatori. Pompierii au găsit incendiul localizat de cetățeni, fiind distruse o masă din lemn și un covor. Proprietara locuinței, în vârstă de 74 de ani, a fost găsită de militari în holul locuinței, cu arsuri pe circa 60 % din suprafața corporală și halenă etanolică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu. 

Victima a fost transportată, conștientă, la Centru de Primire Urgenţe al Spitalului Balș, ulterior fiind transferată de UPU Craiova. Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este folosirea focului deschis în spații închise de către proprietara casei. Aceasta folosea o lumânare pentru iluminatul garsonierei, a uitat-o aprinsă pe o masă din holul locuinței și a provocat incendiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here