Incendiu la Vâlcele: Proprietarul unei locuinţei care a luat foc a ajuns la spital cu arsuri la membre

Un bărbat în vârstă de 91 de ani a ajuns, duminică seară, la spital cu răni făcute de foc după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări. El a fost salvat de pompierii care au sosit la faţa locului şi care au reuşit să lichideze incendiul generat chiar de proprietarul casei.

Incendiul a fost a anunţat în jurul orelor 21.30, iar la fața locului au ajuns pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Proprietarul locuinţei nu i-a aşteptat însă pe salvatori, ci s-a apucat singur să stingă focul, lucru care putea să-l coste viaţa. El a fost salvat la timp şi transportat la spital în urma arsurilor suferite la nivelul membrelor. 
„Pompierii au găsit în flăcări bunurile dintr-o bucătărie, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. Proprietarul casei, în vârstă de 91 de ani, a încercat să stingă incendiul înaintea sosirii echipajelor specializate și a suferit arsuri la membrul inferior drept și la membrul superior drept. Pacientul a fost transportat la UPU Slatina. Echipajul de stingere a acționat pentru izolarea și lichidarea incendiului, reușind să stingă focul după aproximativ 30 de minute. Au ars elemente de mobilier, ușa și geamul bucătăriei, electronice și electrocasnice și s-au deteriorat pereții locuinței”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu. 
 
Cauza probabilă a incendiului este folosirea focului deschis în spații închise de către proprietarul casei. Potrivit pompierilor, acesta a folosit benzină pentru a aprinde focul în bucătărie, vâlvătaia generată de produsul petrolier propagându-se cu repeziciune la materialele combustibile din apropiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here