IJJ Olt: Jandarmeria Română se menţine în topul încrederii românilor, cu 78% din populaţie de partea sa

Jandarmeria Română se menţine în topul încrederii românilor. Mai mult, faţă de rezultatele unui sondaj anterior, încrederea populaţie în această instituţie a crescut cu 14%.

Conform unui sondaj de opinie Sociopol, efectuat în perioada 16-20 octombrie, Jandarmeria Română se menţine în topul preferinţele românilor, cu 78% încredere – procent în creştere cu 14% faţă de rezultatele obţinute la ultima sondare a opiniei publice realizată în luna septembrie a anului în curs, se arată într-un comunicat de presă remis OLT-ALERT de Inspectoratul de jandarmi Judeţean Olt.

Sondajul Sociopol cu privire la percepţia publică asupra instituţiilor statului dezvăluie faptul că 95% dintre români au încredere în Pompieri, urmaţi de Armată cu 83%, şi Jandarmerie cu 78%. Biserica se află pe locul al patrulea, cu 72%, iar DNA pe locul al zecelea cu 55%, ocupând aceeaşi poziţie ca şi BNR.

Rezultatele au la bază studiul unui eşantion reprezentativ de 1.004 persoane prin intermediul interviurilor telefonice, eroarea maximă de eşantionare fiind de +/- 3.2%, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here