„Incendiu” la Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” din Slatina, pornit de la un scurtcircuit

Pompierii au intervenit, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” din Slatina. Focul a pornit de la un scurtcircuit produs în laboratorul de informatică, . Un membru al echipei de intervenție s-a intoxicat cu fum în timp ce încerca să salveze doi elevi rămaşi blocați la etajul doi al clădirii, într-o sală de clasă. Din fericire, acesta a fost doar un scenariu imaginat de salvatori în timpul unui exerciţiu. 

Exercițiul a fost organizat și desfășurat de Detașamentul de Pompieri Slatina. Conform scenariului de desfășurare, în timpul orelor de curs, a avut loc un scurtcircuit în laboratorul de informatică, aflat la etajul unu al clădirii și a izbucnit un incendiu. 
 

Pentru stingerea focului a intervenit personalul desemnat din cadrul școlii, un membru al echipei de intervenție fiind intoxicat cu fum. Doi elevi au rămas blocați la etajul doi al clădirii, într-o sală de clasă. 

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o auto-platformă pentru intervenție și salvare de la înălțime. Bărbatul intoxicat cu fum, aflat la etajul unu al școlii, a fost evacuat de echipa de căutare-salvare și preluat de echipajul SMURD. Cei doi elevi rămași blocați la etajul doi au fost salvați cu ajutorul auto-platformei pentru intervenție și salvare de la înălțime. Echipajele de intervenție au acționat pentru stingerea incendiului, reușind lichidarea acestuia în limitele găsite. 

„Principalele obiective ale exercițiului au fost: antrenarea forțele participante, pregătirea elevilor și personalului de pe locul de muncă pentru cunoașterea procedurilor de urmat în cazul producerii unui incendiu, verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu. 

Un exercițiu similar va avea loc mâine, 29 octombrie, începând cu ora 11.00, la un supermarket din Slatina, strada Nicolae Iorga 46.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here