Patronul unei firme din Scorniceşti, arestat preventiv pentru o evaziune fiscală de peste 2,2 milioane de lei

Patronul unui firme din Scorniceşti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, săptămâna trecută, pentru evaziune fiscală cu materiale de construcţii. Prejudiciul produs bugetului de stat este de peste 440.000 de lei.

Bărbatul a fost mai întâi reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, după care magistraţii Tribunalului Olt au admis cererea de arestare preventivă făcută de procurori.

Oamenii legii spun că patronul firmei care are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate, a înregistrat , în perioada martie 2012 – februarie 2013, livrări nereale de fier beton şi alte produse specifice, în valoare totală de 2.211.503 lei, către o societate comercială din Ungaria, folosind drept justificare două seturi de documente de evidenţă contabilă. În realitate, materialele de construcţie, provenite din Bulgaria, au fost vândute către societaţi comerciale din judeţele Argeş, Ilfov, Dâmboviţa şi Bucureşti.

Poliţiştii au mai stabilit, de asemenea, că plăţile aferente s-au efectuat numai cu numerar, iar prin înregistrarea de livrări intracomunitare, inculpatul a urmărit eludarea prevederilor legale şi neplata taxei pe valoarea adaugată. 

„La data de 28.10.2015, organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au luat măsura reţinerii pe o durată de 24 ore a reprezentantului legal al unei societăţi comerciale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală cu materiale de construcţie, în forma prevăzută de art. 4, art. 9 alin.1 lit.c şi art. 9 alin.2 din Lg.241/2005. La data de 29.10.2015, Tribunalul Olt a admis propunerea organelor de urmarire penală şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile a persoanei în cauză, urmând a se propune emiterea rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Prejudiciul produs bugetului de stat în acest caz este în sumă totală de 447.435 lei, au mai spus poliţiştii olteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here