PNL Olt are candidat oficial la Primăria Slatina: Marius Bălaşa, validat după invalidare

Conducerea PNL Olt a anunţat oficial, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urma recent încheiatului sondaj de opinie realizat de o firmă din Iaşi la comanda organizaţiei, Marius Bălaşa este candidatul Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al Slatinei. Anunţul a fost făcut după mai multe amânări şi scandaluri în organizaţie legate de nemulţumirea manifestată de mai mulţi membri faţă de modul în care a fost realizat sondajul. De altfel, însăşi liderii PNL Olt au declarat că este posibil realizarea unui alt sondaj de opinie.
 
Marius Bălaşa este, deocamdată, candidatul oficial al PNL la Primăria Slatina. Anunţul vine după un şir de amânări şi după certuri repetate în organizaţie pe marginea sondajului suspectat că nu ar oglindi o realitate, certuri care au culminat miercuri în şedinţa Biroului Municipal al PNL Slatina şi în Comitetul Judeţean Executiv al PNL Olt. Cu toate că, potrivit mai multor surse din interiorul partidului, în şedinţa liberalilor slătineni aceştia au votat în bloc împotriva candidaturii lui Bălaşa şi în ciuda faptului că din şedinţa CJEx au plecat mai mulţi liberali, deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedintele PNL Olt, a afirmat vineri public că Marius Bălaşa a fost validat în ambele organisme. „Prezentăm azi candidatul PNL la Primăria Slatina, care este domnul Marius Bălaşa. S-a întâmplat ca opţiunile electoratului să meargă către domnul Bălaşa. A fost o surpriză, eu personal mă aşteptam ca alţii dintre competitori să câştige, dar s-a degajat opţiunea cum că, dintre membrii PNL, cel mai bine în opţiunile slătinenilor e Marius Bălaşa”, a spus Gigel Ştirbu.
 
Pe de altă parte, parlamentarul a recunoscut că „au fost probleme în nominalizarea acestui candidat”, că „au existat nişte discuţii înainte de a se finaliza sondajul de opinie”,„au fost nişte sincope” şi că „au fost unele contestaţii din partea unor membriiai PNL”. El s-a referit la scandalul iscat în organizaţie de suspiciunile mai multor membrii asupra modului în care a fost realizată măsurarea opiniei publice, după ce în presă au apărut copii după chestionarele folosite în care existau spaţii necompletate exact la întrebările legate de posibilii candidaţi. 
 
„Au fost unele contestaţii din partea unor membri ai PNL, iar eu m-am angajat că voi încerca să îi lămuresc pe toţi cei care au avut ceva de contestat”, a declarat co-preşedintele PNL Olt. Potrivit OLT-ALERT, unii dintre contestatari au fost „lămuriţi” în cadrul unor întâlniri pe care le-au avut, joi, cu Ştirbu la sediul organizaţiei judeţene. În baza acestor „lămuriri” co-preşedintele organizaţiei a afirmat, vineri, la întâlnirea cu jurnaliştii, că Bălaşa a fost validat atât de Biroul Municipal, cât şi de CJEx. Informaţiile plecate în timp real de la membrii PNL Slatina care au participat la şedinţa de miercuri au arătat, însă, că s-a votat în bloc împotriva lui Bălaşa, astfel încât procesul-verbal al şedinţei, elaborat în condiţii extrem de suspecte, ridică mari semne de întrebare.
 
La conferinţa de presă au fost prezenţi şi Marius Bălaşa, Ion Moisescu (prim-vicepreşedinte), dar şi cel de-al doilea co-preşedinte al PNL Olt, Siminica Mirea, care a spus că există posibilitatea realizării unui al doilea sondaj pe subiectul candidaturii. „Nu am nimic cu domnul Bălaşa. Sunt un om disciplinat în partid şi ţin prea mult la acest partid pentru a nu lupta până la capăt pentru el. Există însă posibilitatea ca o altă firmă de profil, acreditată de conducerea centrală a partidului, să reia sondajul pentru a nu exista nici un fel de suspiciune din cele care s-au vehiculat în legătură cu primul sondaj. Dar asta urmează să discutăm, să verificăm corectitudinea primul sondaj şi numai după aceea să luăm o decizie”, a declarat Siminica Mirea.
 
Marius Bălaşa ar fi fost favorizat în sondajul de opinie realizat de o firmă din Iaşi, INFOmass, după ce protectorul său, deputatul Gigel Ştirbu, ar fi tras sforile pentru ca studiul sociologic să îl indice pe Bălaşa pe primul loc, în defavoarea celorlalţi trei competitori, Sorin Brătoi, Gabriel Buliteanu şi Marian Căruntu. Mai mulţi liberali au afirmat, vineri, că realizarea unui al doilea sondaj l-ar favoriza tot pe Bălaşa, care ar porni de pe poziţia celui care a câştigat primul sondaj.
 
Curios este că, deşi Ştirbu i-a lăudat calităţile lui Marius Bălaşa, dând garanţii că acesta, şi nu altul, va fi viitorul primar al Slatinei, deputatul liberal nu şi-l asumă pe cel desemnat candidat până la capăt, arătând că, în cazul unui eşec, nu va demisiona din partid. În acest context, informaţiile potrivit cărora Bălaşa este candidatul pe mâna căruia PNL trebuie să piardă alegerile locale la Slatina, în favoarea UNPR, prin mai mult contur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here