De ce l-a „executat” deputatul Dan Ciocan pe primarul Caracalului, Eduard Ciocăzanu, dându-l afară din PSD

Miza deputatului-afacerist Dan Ciocan în excluderea primarului de Caracal Eduard Ciocăzanu din PSD nu a fost, practic, o miză, ci o răzbunare necizelată (ca să ne exprimăm cu perdea) după ce una dintre firmele controlate de parlamentar a scăpat printre degete peste 15,6 milioane de lei, fiind respinsă de la o licitaţie de lucrări organizată de primărie pentru reabilitarea şi modernizarea mai multor străzi.

Licitaţia a fost demarată în luna februarie a acestui an, în cursă pentru cele 15,6 milioane intrând şapte firme, respectiv Domarcons SRL Craiova, Grup Primacons SRL Slatina (administrată de Octavian Bălţoi), Erpia SA Craiova, Selca SA Piteşti, Panadria SRL Găneasa (controlată de Adi Barbu), Mondexim Consulting SRL Bucureşti şi firma controlată de Dan Ciocan, T Dancor Romconstruct SRL. Aceasta din urmă s-a înscris la licitaţie având drept remorcă (obligatorie, de altfel) firma de proiectare a fostei şefe a Secţiei Drumuri Naţionale Slatina, Vali Gorunescu, SC Man San SRL. Ei bine, firma controlată de Ciocan a fost respinsă pentru că garanţia financiară depusă de reprezentanţii societăţii nu era pe firma participantă, aşa cum era normal, ci pe SC Alexcor Trading SRL, controlată tot de familia Ciocan, aşa cum este anormal în astfel de situaţii. Explicându-i-se cu frumosul că a greşit procedând astfel la depunerea documentaţiei, fostul miliţian Dan Ciocan a luat în uşor situaţia, că ce, merge şi-aşa. Ba nu merge deloc aşa, că, la o adică, e caz de puşcărie, i s-a mai explicat. Ba merge, ba nu merge, ba da, ba nu – şi uite-aşa, din explicaţie în explicaţie a făcut omul o criză de nervi, nevenindu-i să-şi creadă urechilor; de fapt, neveduindu-i să creadă că tocmai el, ditamai parlamentarul PSD, că el, cel care controlează de-a fir a păr Colegiul electoral 5, că, în sfârşit, tocmai el, cel care a pus primar la Caracal, să fie astfel eliminat din schemă când în joc erau atâtea milioane de lei. Şi atunci a recurs la ceea ce recurge, fără să stea pe gânduri, omul (prea) simplu: la răzbunare. 

Alte trei firme au dispărut din cursă, respectiv Grup Primacons, Mondexim Consulting şi Serca SA, care s-au înscris în SEAP, fără a încărca, însă, în sistem documentele de calificare şi propunerea tehnică, dar numai Ciocan s-a băşicat nevoie mare. În martie a fost desemnat câştigătorul – firma lui Adi Barbu (alt pui de lele, dar asta e altă poveste), iar patru luni mai târziu primarul din Caracal, care deţinea şi funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PSD, a fost exclus din partid, la propunerea, evident, a deputatului Ciocan. Afară din partid a fost dat şi fostul viceprimar al municipiului, Ioan Mocanu, acuzat şi el că n-a făcut nimic ca T Dancor Romconstruct SRL să nu fie respinsă de la masa celor 15 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here