Reţea de traficanţi de ţigări care acţiona în Olt, destructurată de procurorii DIICOT

O grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări care acţiona în judeţul Olt a fost destructurată, marţi, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT. În urma percheziţiilor efectuate de oamenii legii în mai multe localităţi, aceştia au ridicat mii de ţigarete, mai multe telefoane mobile şi înscrisuri, 45 de persoane fiind duse la audieri.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat 10 percheziţii pe raza judeţului Olt, la locuinţele şi sediile a şapte persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. În urma percheziţiilor au fost ridicate 5.000 de ţigarete, şase telefoane mobile, 22 de înscrisuri şi o agendă.

După percheziţii, oamenii legii au pus în executare 45 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, membrii grupării ar fi achiziţionat, depozitat, transportat şi vândut ţigarete de provenienţă extra-comunitară, cunoscând că acestea au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României. Cele 7 persoane sunt bănuite că, în această perioadă, ar fi comercializat ilegal aproximativ 2.200.000 de ţigarete.

„Aceştia sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

La acţiune au participat şi poliţişti din Slatina, Piatra Olt, Valea Mare, Coteana, Brebeni şi Balş, dar şi din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here