Casa-muzeu „Gunka şi Spiru Vergulescu” va fi preluată de Consiliului Judeţean Olt

Casa-muzeu „Gunka şi Spiru Vergulescu” din Slatina va trece din administrarea Primăriei Slatina în cea a Consiliului Judeţean Olt. Viceprimarul Cristian Bircea a iniţiat, în acest sens, un proiect de hotărâre care va fi supus dezbaterii în următoarea şedinţă a consiliului local.

Cumpărată de municipalitate încă din timpul vieţii artistului, casa din Slatina a renumitului pictor Spiru Vergulescu, devenită muzeu, va fi preluată de Consiliul Judeţean Olt, astfel încât să poată fi administrată de Muzeul Judeţean.

„Transferul imobilului se face pentru a fi administrat de Muzeul Judeţean Olt, în vedere menţinerii şi promovării regimului cultural al imobilului, şi a gestionării în conformitate cu prevederile Legii Muzeelor şi a Colecţiilor Publice, a Normelor de Conservare şi Restaurare a Patrimoniului Cultural Naţional”, se arată în proiectul de hotărâre care urmează să fie dezbătut şi adoptat în următoarea şedinţă a consiliului local. 

Predarea – primirea imobilului se va face pe bază de protocol, în termen de 30 de zile de la data adoptării actului normativ. O dată cu muzeul, în administrarea CJ Olt va trece şi terenul aferent, în suprafaţă de aproape 1.400 mp. 

Casa-muzeu cuprinde lucrări de pictură şi grafică, albume de artă, piese de mobilier de epocă, artă decorativă, un violoncel, o pianină şi mai multe medalii care au aparţinut lui Spiru Vergulescu, donate de acesta Primăriei Slatina supă ce instituţia a cumpărat casa şi terenul aferent pentru a fi înfiinţat muzeul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here