Costinel Alecsandrescu rămâne sub control judiciar, dar cu bunurile sub sechestru

Directorul ansamblului folcloric  „Doina Oltului” din Slatina, Costinel Alecsandrescu, rămâne sub control judiciar în dosarul în care este cercetat de pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, după ce magistraţii Tribunalului Olt au respins, miercuri, contestaţia procurorilor la hotărârea judecătorilor slătineni care au decis această măsură. În libertate rămâne şi omul de afaceri Ilie Petre, cercetat în acelaşi dosar pentru complicitate la infracţiunile enumerate. Procurorii au pus, în schimb, sub sechestru pe bunurile celor doi.  
 
Magistraţii Tribunalului Olt au decis ca măsura controlului judiciar să rămână în vigoare în cazul lui Costinel Alecsandrescu şi al omului de afaceri Ilie Petre, lăsaţi în libertate în dosarul în care iniţial fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore, respingând astfel contestaţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Aceştia au pus, în schimb, sechestru pe bunurile celor doi inculpaţi.
 
„Prin ordonanţa din data de 09.11.2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatului Ilie Petre, până la concurenţa sumei de 171 495 lei, în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune. Totodată, prin ordonanţa din data de 09.11.2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Alecsandrescu Costinel Petrişor, până la concurenţa sumei de 531 048,28 lei, în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. 
 
Potrivit procurorilor, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu şi-a însuşit diverse materiale de construcţii cumpărate pentru instituţia pe care o conduce, în valoare de 123.449,38 lei, pe care le-a folosit în interes personal. Pentru că lipsa materialelor a fost descoperită de Curtea de Conturi, directorul ansamblului a încheiat un contract fictiv de custodie cu o firmă din Brebeni prin care se arăta că materialele de construcţie ar fi fost lăsate în grija respectivei societăţi comerciale. Contractul a fost semnat, din partea firmei, de omul de afaceri Petre Ilie, deşi acesta nu avea nici o calitate în cadrul companiei. Contractul a fost folosit pentru a contesta în instanţă raportul Curţii de Conturi.
„Pentru a ascunde o parte din actele materiale ale infracţiunii de delapidare, suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a încheiat în mod fictiv contractul de custodie nr. 697/05.08.2013, din care rezultă că materialele sustrase şi care nu au fost identificate de către reprezentanţii Camerei de Conturi a Judeţului Olt ar fi fost lăsate în custodia SC EUROTRANS SRL BREBENI. Săvârşirea faptei de către suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a fost înlesnită de către suspectul Ilie Petre, care a semnat contractul menţionat, la rubrica «SC EUROTRANS SRL, DIRECTOR, Florin Ifrim», deşi nu avea nu are nicio calitate în cadrul societăţii menţionate. Toate documentele astfel falsificate au fost folosite în contestaţia formulată împotriva raportului Curţii de Conturi din 04.07.2014, aflată pe rolul Tribunalului Olt”, spun procurorii.
 

De asemenea, Costinel Alecsandrescu mai este acuzat că, în calitate de administrator al SC Costi Art Show SRL, a încheiat mai multe contracte de prestări servicii artistice cu primării din Olt pentru organizarea de evenimente socio-culturale, de pe urma cărora a beneficiat de aproape 300.000 de lei. Programele artistice erau susţinute, în schimb, de angajaţi ai ansamblului folcloric condus de Alecsandrescu, aceştia fiind plătiţi nu din banii încasaţi, ci din fonduri publice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here