Salariile bugetarilor se măresc cu 10% de la 1 decembrie 2015. Sănătatea primeşte 25%

Zece la sută în plus vor primi bugetarii de la 1 decembrie. Camera Deputaţilor a adoptat miercuri ordonanţa de urgenţă prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări, aşa cum stabileşte un amendament al PSD. Şi liberalii au votat majorările, chiar dacă iniţial s-au declarat împotriva măririii cu 10 la sută a salariilor pentru bugetari. 

Salariile bugetarilor vor crește de la 1 decembrie. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor – cu 10%. Camera Deputatilor este camera decizională. Proiectul merge la președintele României pentru promulgare.

”Mărirea este necesară. Din păcate ea nu se realizează în cadrul legii salarizării în domeniul bugetar, așa cun s-a angajat PSD de foarte multă vreme. Vom vedea în ce măsura noul Guvern încadrează în noul buget și această prevedere legislativ”, a declarat copreședintele PNL Alina Gorghiu.  

Sindicaliştii se bucură de majorările salariale. 

”Orice creștere salarială este de apreciat, numai că trebuie să luăm în seamă că noi am primit deja 15 procente. Sper că noul guvern să le ia în seama, că altfel ce facem? Unii ne iau, alții ne dau? Problema care se pune e că, dacă există bani cum a spus fostul ministru Teodorovici, nu ai de ce s nu le dai, pentru că întregului sistem bugetar nu li s-a mărit salariile, în afară de profesori și medici. Problema e să existe rezerve la buget. Să nu uităm că așteptăm și legea salarizării unitare care să facă ordine pentru că salariile sunt total dezordonate așezate în grilă”, a declarat președintele Alma Mater, Anton Hadăr. 

”Acum s-a făcut un act de echitate, dupa ce două categorii mari au luat 25%. E vorba de legea salarizarii, era obligatoriu ca pentru celelalte categorii, care nu au obținut pentru anul viitor, să se aprobe creșterea de 10%. S-au făcut calculele necesare, nu e nicio temere că depașește deficitul bugetar de 3%”, a spus președintele SED LEX, Vasile Marica. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here