Consilier local din Potcoava, arestat pentru evaziune fiscală de peste 670.000 de lei

Florin Cătălin Cîtu, consilier local al oraşului Potcoava, a fost arestat preventiv, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru evaziune fiscală. Partenerul său de afaceri, Marin Bolboaşă, din Văleni, a fost arestat în lipsă, întrucât se sustrage urmării penale. Prejudiciul adus statului de cei doi depăşeşte 670.000 de lei.
 
Procurorii spun că, în perioada 14.10.2010 – 30.11.2011, inculpaţii Marin Bolboaşă, administrator de drept al firmei, şi Florin Cătălin Cîtu, administrator de fapt, în calitate de administrator de drept şi respectiv administrator, au omis să evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate din relaţiile comerciale desfăşurate cu alte societăţi comerciale, creându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 670.263 lei.
 

„Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt din data de 30.10.2015 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpaţii BM şi CFC sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. b şi alin. 2 din Lg.241/2005 cu aplic. art. 41 alin. 2 din V.C.p”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Olt.

Consilierul Florin Cătălin Cîtu a fost reţinut marţi după-amiază pe o durată de 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Miercuri, procurorii au solicitat Tribunalului Olt arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpaţi, magistraţii admiţând cererea. Marin Bolboaşă a fost arestat în lipsă, deoarece el se sustrage urmării penale.

 

„Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, la data de 18.11.2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a propus arestarea preventivă a inculpaţilor BM şi CFC pe o perioadă de 30 de zile, cu precizarea că pentru inculpatul BM s-a solicitat arestarea acestuia în lipsă, întrucât se sustrage de la urmărirea penală”, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here