Inspectorii antifraudă au descoperit prejudicii de peste 260.000 de lei în Olt. Cum vor fi recuperaţi banii

Inspectorii Antifraudă au depistat, luna trecută, prejudicii de peste 260.000 de lei cauzate bugetului de stat de agenţii economici din Olt. Reprezentanţii Direcția generală antifraudă fiscală au pus mai multe sechestre pe active pentrj recuperarea banilor, au aplicat amenzi în valoare de aproape 89.000 de lei şi au confiscat alte zeci de mii de lei.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au efectuat, în octombrie, verificări la nivelul judeţului Olt în domenii de activitate precum comerțul cu produse alimentare și nealimentare, alimentație publică (restaurante), construcții, fabricarea de produse alimentare și tricotaje sau servicii auto și de pază. Cu ocazia controalelor, nspectorii antifraudă au identificat prejudicii totale cauzate bugetului de stat în valoare de 266.895 de lei, pentru asigurarea recuperării cărora au dispus instituirea de cinci măsuri asigurătorii asupra unor active identificate în valoare de 882.572 de lei. 

Pe lângă activitatea de investigare a fraudelor și destructurare a lanțurilor tranzacționale constituite pentru prejudicierea bugetului statului, inspectorii DGAF au constatat și contravenții pentru sancționarea cărora au dispus aplicarea de amenzi în valoare de 89.500 de lei, precum și confiscări de numerar și bunuri în valoare totală de 36.358 de lei.

„Încălcarea obligației de a fiscaliza încasările prin intermediul casei de marcat și a obligației de a întocmi și utiliza documente contabile pentru toate operațiunile economice efectuate reprezintă cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legale și financiar-contabile constatate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Târgu Jiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGAF, Alexandru Cristea. 

Acţiunile de control, efectuate în baza sesizărilor primite la TelVerde și în cea a analizei de risc fiscal, vor continua în acelaşi ritm în scopul îmbunătăţirii conformării fiscale voluntare şi a disciplinei financiare în domeniul comerţului, alimentaţiei publice şi prestărilor de servicii, a mai spus Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here