Crăciunică: PP-DD, în degringoladă după fuziunea cu UNPR, contestată în instanţă. Cine ia banii din finanţare

În vreme ce fuziunea prin absorbţie a PP-DD cu UNPR nu a fost finalizată, fiind contestată în instanţă de doi membri ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu, reprezentanţii din teritoriu ai acestui partid rămân în ceaţă. Oltul nu face excepţie, mai ales că între pepededişti şi uneperişti nu a intervenit nici o discuţie privind viitoarea reorganizare în contextul fuziunii. De asemenea, membrii PP-DD nu mai ştiu de cine mai sunt reprezentanţi la centru, unde se „toacă”, totuşi, bani de la bugetul de stat care nu ajung niciodată în teritoriu.

Deşi PP-DD Olt nu mai are sediu, consilierul judeţean Dumitru Crăciunică, vicepreşedinte al organizaţiei, susţine că partidul are încă structuri în judeţ şi că, în aşteptarea finalizării procesului aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, unde doi dintre membrii partidului au contestat fuziunea cu UNPR, pepedediştii olteni se pregătesc pentru alegerile locale de anul viitor.

„Nu mai avem sediu, dar ne întâlnim în anumite locuri, aşa că nu se poate spune că la OLT PP-DD nu mai există. Suntem mai mulţi membri şi avem structuri în judeţ. Cu fuziunea nu prea mai ştim ce se întâmplă, a fost contestată în instanţă şi cauza se judecă. În ceea ce ne priveşte, noi nu am fost contactaţi de cei de la UNPR deloc, deşi fuziunea a fost aprobată în 2 august. În aceste condiţii, noi încercăm să ne reorganizăm ca structură a PP-DD în vederea pregătirii alegerilor locale din 2016”, a declarat Dumitru Crăciunică. 

Pe de altă parte, el spune că membri din teritoriu ai partidului nu mai ştiu de cine mai sunt reprezentaţi la centru, unde se primesc, totuşi, bani de la bugetul statului în baza Legii finanţării partidelor politice, bani care, susţine Crăciunică, nu au ajuns niciodată la organizaţiile din ţară. 

„La nivel central este ceaţă totală, cel puţin pentru noi, că nu mai ştim cine ne reprezintă, nu există nici un contact, nu ne caută nimeni. Şi totuşi, se primesc bani mulţi de la bugetul public, bani de care cineva se foloseşte, nu ştim în ce condiţii. La organizaţiile locale nu au ajuns niciodată sume din ce primeşte partidul de la stat, pentru organizare. Este foarte dubioasă chestiunea, ar trebui făcute verificări”, a mai spus Dumitru Crăciunică.

În cele patru luni scurse de la data aprobării fuziunii, PP-DD a fost finanţat de la bugetul de stat cu aproape 425.000 de lei.

Structura de conducere a PP-DD Olt este, în prezent, compusă din Valeriu Guinea, preşedinte, Dumitru Crăciunică, vicepreşedinte şi Teodor Moga, secretar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here