Lucrările pentru modernizarea străzii Ionașcu din Slatina vor fi finalizate înainte de termen

Lucrările pentru modernizarea străzii Ionașcu din Slatina continuă în ritm alert. Deşi în contract este prevăzut ca proiectul să fie încheiat în primăvara anului viitor, firma care îl execută și-a luat angajamentul de a-l finaliza anul acesta. 
 
Proiectul are în vedere reabilitarea unui tronson de 1.800 metri liniari, ce presupune o suprafață a carosabilului de 12.889 mp, respectiv 5.307 mp trotuare. 
„În ce privește partea carosabilă, a fost frezată suprafața exterioară în grosime de 4 cm. și urmează a se turna balast stabilizat și două straturi de asfalt de 6 cm. și, respectiv, 4 cm. În ce privește trotuarele, a fost îndepărtat stratul inițial de asfalt simultan cu vechile borduri pe întregul segment de 5.307 mp. aflat în reabilitare, urmând să fie turnat beton și asfalt de 4 cm., apoi vor fi amplasate borduri mari pe 2.182 mp, respectiv borduri mici pe 2.012 mp. De asemenea, în zonă s-a intervenit și pe linia canalizării pentru remedierea vechilor probleme reprezentate de tasarea solului”, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea.

Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 2.194.752 lei, fără TVA. Prin realizarea acestui proiect va crește siguranța în traficul rutier și pietonal pe întreg perimetrul menționat, susţin autorităţile. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here