Biroul şefului de la „Doina Oltului”, cercetat sub control judiciar pentru delapidare, spart de hoţi

O spargere suspectă s-a petrecut, sâmbătă, la Ansamblul „Doina Oltului” din Slatina, unde persoane încă neidentificate de poliţişti au spart uşa şi au pătruns în biroul directorului instituţiei, Costinel Alecsandrescu, în condiţiile în care acesta este cercetat sub control judiciar pentru delapidare, iar accesul în instituţie i-a fost interzis.

Spargerea a fost descoperită, sâmbătă după-amiază, de agentul care păzea sediul instituţiei şi care a anunţat imediat evenimentul la Poliţie. 

„Un agent de pază al Ansamblului «Doina Oltului» a sesizat, sâmbătă, la 17.40, că, în perioada 20-21 noiembrie, persoane necunoscute au pătruns în interiorul biroului unde îşi desfăşoară activitatea directorul acestei instituţii. Au fost demarate imediat cercetări, însă deocamdată nu s-a putut stabili dacă din birou au fost sustrase bunuri, valori sau înscrisuri. Acest lucru se va stabili în urma unui inventar. În cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat”, a declarat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.
 
Spargerea a fost dată după ce Consiliul Judeţean Olt l-a suspendat pe Costinel Alecsandrescu din funcţie şi după ce înlocuitorul interimar al acestuia, Maria Păun, jurista unităţii, a pus să fie schimbat butucul încuietorii de la uşa biroului. 
 
Printre primncipalii suspecţi s-ar afla mai mulţi copii fără adăpost cărora Costinel Alecsandrescu le pusese la dispoziţie o încăpere din instituţie şi care s-au arătat foarte afectaţi de necazul prin care trece binefăcătorul lor acum.
 

Costinel Alecsandrescu este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina sub acuzaţiile de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual. În acelaşi dosar este cercetat şi omul de afaceri Petre Ilie, pentru complicitate la infracţiunile de care este acuzat Alecsandrescu.

Potrivit procurorilor, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului”, suspectul Costinel-Petrişor Alecsandrescu şi-a însuşit diverse materiale de construcţii cumpărate pentru instituţia pe care o conduce, în valoare de 123.449,38 lei, pe care le-a folosit în interes personal. Pentru că lipsa materialelor a fost descoperită de Curtea de Conturi, directorul ansamblului a încheiat un contract fictiv de custodie cu o firmă din Brebeni prin care se arăta că materialele de construcţie ar fi fost lăsate în grija respectivei societăţi comerciale. Contractul a fost semnat, din partea firmei, de omul de afaceri Petre Ilie, deşi acesta nu avea nici o calitate în cadrul companiei. Contractul a fost folosit pentru a contesta în instanţă raportul Curţii de Conturi.

De asemenea, Costinel Alecsandrescu mai este acuzat că, în calitate de administrator al SC Costi Art Show SRL, a încheiat mai multe contracte de prestări servicii artistice cu primării din Olt pentru organizarea de evenimente socio-culturale, de pe urma cărora a beneficiat de aproape 300.000 de lei. Programele artistice erau susţinute, în schimb, de angajaţi ai ansamblului folcloric condus de Alecsandrescu, aceştia fiind plătiţi nu din banii încasaţi, ci din fonduri publice.
 
Reţinut, iniţial, pentru 24 de ore, de procurori, şeful de la „Doina Oltului” a fost lăsat în libertate după ce judecătorii au respins cererea procurorilor de arestare preventivă, dispunând în schimb măsura controlului judiciar. Ulterior, anchetatorii au pus sechestru pe mai multe bunuri aparţinând celor doi inculpaţi, conservate astfel în vederea recuperării prejudiciului constatat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here