Liberalul Sorin Brătoi a demisionat din Consiliul Local Slatina. Ce motiv a invocat politicianul

După scandalurile pe care deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt, le-a provocat în organizaţie cu scopul de a-l impune în poziţia de candidat al partidului la funcţia de primar al Slatinei pe Marius Bălaşa, Sorin Brătoi, eliminat de parlamentar din funcţia de co-preşedinte al PNL Slatina, a renunţat, prin demisie, la calitatea de consilier local.
 
Fostul co-preşedinte al PNL Slatina a confirmat informaţia, declarând pentru OLT-ALERT că nu se mai regăseşte în partid. 
 
„Din moment ce am depus-o (demisia – n.r.) deja, este evident că da, confirm informaţia. Motivul este că în acest moment nu mă mai regăsesc în partid şi nu vreau să înşel aşteptările cetăţenilor care m-au votat, şi nici nu îmi irosesc potenţialul şi experienţa politică pentru cauze pierdute. Cine este obişnuit cu produsele contrafăcute să şi le asume şi, de asemenea, să le asigure şi sprijin logistic”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Sorin Brătoi.
 
Sorin Brătoi s-a numărat printre favoriţii PNL la desemnarea candidatului la funcţia de primar al municipiului Slatina. Asta până ce unul dintre cei doi co-preşedinţi ai organizaţiei judeţene, deputatul Gigel Ştirbu, a decis, împotriva mai tuturor colegilor de partid, că cel ce trebuie să intre în lupta pentru primărie este protejatul său Marius Bălaşa. Prin urmare, acesta a fost introdus în competiţia internă privind desemnarea candidatului după ce ea a fost pornită de Sorin Brătoi, Marian Căruntu şi Gabriel Buliteanu. După scandalul sondajului de opinie comandat şi plătit de cei patru competitori, dar negociat cu firma de sondare contractantă de Ştirbu, nu a mai fost nici o surpriză faptul că Bălaşa a câştigat bătălia internă. Gigel Ştirbu a fost acuzat că s-ar fi implicat în falsificarea rezultatelor sondajului. Scandalul a continuat la nivelul organizaţiilor municipală şi judeţeană după ce Gigel Ştirbu s-a dezlănţuit pentru validarea protejatului său în calitatea de candidat la primărie. În dezlănţuirea sa, parlamentarul a provocat eliminarea lui Brătoi din funcţia de co-preşedinte al PNL Slatina, înlocuindu-l cu Marius Bălaşa. 
 
Pentru că, pe lângă mulţi liberali din vechiul PNL, colegii liberali din aripa fostului PDL nu au fost de acord cu modul autoritarist şi perfid cu care parlamentarul a acţionat în organizaţie, Gigel Ştirbu i-a pedepsit pe tinerii liberali foşti PDL de pe lista celor care urma să viziteze Parlamentul European. 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here