Slatina pierde finanţarea europeană pentru reabilitarea termică a zeci de blocuri. Ce soluţie au găsit autorităţile

Slatina va pierde finanţarea din fonduri europene a lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor cuprinse în cerererile de finanţare pentru care municipalitatea a obţinut aprobarea pentru nerespectarea termenului de execuţie. Este vorba de peste 90 de blocuri la care lucrările trebuiau finalizate până la sfârşitul acestui an. Autorităţile spun însă că lucrările vor fi continuate cu bani de la bugetul local.
 

Până la finele anului doar lucrările la imobilele cuprinse în prima cerere de finanţare din fonduri comunitare vor putea fi executate în întregime, conform graficului impus în documentaţie. Este vorba de numai şapte blocuri. Lucrările la celelalte imobile au fost întârziate din mai multe cauze, cele mai multe pentru că cetăţenii au avut şarpante şi balcoane construite ilegale. Neintrarea în legalitate la acest capitol a făcut ca responsabilii municipalităţii să nu poată da la timp ordinul de începere a lucrărilor. În alte cazuri lucrările nu au putut fi demarate la timp pentru că unul dintre constructorii care au participat la licitaţie au contestat rezultatul acesteia la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, apoi în instanţă. 

 
Autorităţile locale au găsit însă o soluţie, respectiv continuarea lucrărilor cu bani de la bugetul local. Acest lucru a fost anunţat, marţi, de preşedintele PSD Slatina, deputatul Emil Moţ, candidat al social-democraţilor la funcţia de primar al municipiului, într-o conferinţă de presă la care au participat şi consilierii locali ai Partidului Social Democrat.
 
„Cele care nu vor fi rezolvate prin fonduri europene, vor fi rezolvate prin fondurile de la bugetul local. Aveţi încredere că vom rezolva toate problemele, chiar dacă va costa un pic mai mult. Aceasta este situaţia, nu este vina noastră că perioada de licitaţii a dura atât de mult, cu contestaţii, care au ajuns şi în instanţă. Cu toate acestea, slătinenii nu vor avea de suferit”, a declarat Emil Moţ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here