Poliţista Melania Renghea, condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor

Poliţista Melania Renghea a fost condamnată, marţi, de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată pentru tentativă de omor asupra fostului său şef, comisarul Gheorghe Barbu. Sentinţa nu este definitivă.

După ce anul trecut fusese condamnată de Tribunalul Olt la trei ani şi jumătate cu executare pentru tentativă de omor asupra fostului său şef, comisarul Gheorghe Barbu, sentinţă desfiinţată de Curtea de Apel Craiova, care a trimis dosarul spre rejudecare, magistraţii olteni au condamnat-o din nou, marţi, pe poliţista Melania Renghea, de data aceasta la doar trei ani de închisoare cu executare, interzicându-i totodată inculpatei mai multe drepturi civile. De asemenea, magistraţii au mai decis ca inculpata să îi plătească victimei daune materiale şi morale în valoare totală de 25.000 de lei.

„Condamnă inculpata Renghea Melania Celestina, , la 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.p. În baza art. 71 alin. 1 C.p. aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.p. pe durata executării pedepselor. În baza art. 7 alin. 1 din Legea 76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpată, în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În baza art. 5 alin. 5 din Legea 76/2008 inculpata va fi informată că probele biologice rezultate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic. Admite acţiunea civilă promovată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi în baza art. 19 alin. 1 C.p.p. şi art. 397 C.p.p. rap. la art.1357 Cod civil şi art.1372 Cod civil obligă inculpata la plata sumei de 2981,42 lei, catre partea civilă, reprezentând cheltuieli de spitalizare, suma reactualizată la data plăţii efective. Admite în parte acţiunea civilă promovată de partea civilă Barbu Gheorghe şi în baza art. 19 alin. 1 C.p.p., art. 397 C.p.p. rap. la art. 1357 C.civil. obligă inculpata la plata sumelor de 5000 lei daune materiale şi 20.000 lei daune morale către aceasta. În baza art. 112 lit. b C.p. dispune confiscarea unui cuţit cu lungimea de 24 cm, cu lama de 3,5 cm şi lăţimea lamei de 2 cm, cu vârf ascuţit, mâner din plastic de culoare neagră prins cu 3 nituri, folosit de inculpata la savârsirea infracţiunii”, se arată în sentinţa Tribunalului Olt. Aceasta nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova de părţile nemulţumite. De altfel, comisarul Barbu şi-a declarat deja nemulţumirea faţă de hotărârea magistraţilor, considerând că pedeapsa decisă este prea blândă pentru fosta sa subordonată.

Melania Renghea a fost trimisă în judecată după ce, în decembrie 2012, l-a înjunghiat pe fostul ei şef de la Poliţia Balş, comisarul Gheorghe Barbu, acuzându-l de şantaj şi viol. Fapta femeii s-a consumat în faţa locuinţei din localitatea Bobiceşti a fostului său şef, înjunghiat în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie. Renghea a fost, în mai 2014, condamnată de Tribunalul Olt la trei ani şi şase de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, dar Curtea de Apel Craiova, unde a fost atacată hotărârea, a desfiinţat sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare la instanţa de fond.

Cu două zile înainte de a-şi înjunghia şeful, ea a depus la DIICOT Craiova o plângere în care aducea acuzaţii de viol atât împotriva comisarului Gheorghe Barbu, cât şi împotriva altor oameni ai legii, printre care se număra şi fostul şef al IPJ Olt, Ion Voicu. Acesta a depus împotriva femeii o plângere pentru denunţ calomnios în urma căreia Judecătoria Slatina a condamnat-o pe Melania Renghea, la începutul lunii iunie, la trei ani de închisoare cu suspendare, decizie care nu este însă definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here