Ziua României, sărbătorită la Slatina cu spectacole şi cu mii de porţii de fasole cu cârnaţi

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, luni, 1 decembrie, ca în fiecare an, nu doar prin ceremonii militare la Slatina, populaţia având parte şi de spectacole folclorice, dar şi de mii de porţii de fasole cu cârnaţi puse la dispoziţie de autorităţi. 
 
Prima parte a manifestărilor dedicate evenimentului şi organizate de Prefectura Olt şi Primăria Slatina se va derula, între orele 09.45 – 11.00, în faţa statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul municipiului-reşedinţă de judeţ. Vor avea loc ceremonii religioase şi militare, iar reprezentanţii autorităţilor publice vor rosti alocuţiuni despre însemnătatea acestei zile.
 

Şirul manifestărilor va continua cu o paradă militară la care vor participa, cu tehnica din dotare, forţe militare din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi Poliţiei Locale Slatina.

Partea a doua este, probabil, cea mai aşteptată de populaţie, pentru că, începând cu ora 11.00, primăria va organiza, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, spectacole folclorice susţine de peste 50 de formaţii de dansatori, grupuri vocale şi interpreţi din tot judeţul. În paralel cu voia bună populaţia participantă se va avea şi bucurii culinare, pentru că Primăria Slatina va pregăti nu mai puţin de 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi pentru pofticioşi.

Şi surprizele nu se vor opri aici. La ora 13.00, în Gara Slatina vor sosi, cu trenul regal, Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare a României Margareta și Principele Radu al României. „Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni organizate de Casa Regală în onoarea zilei de 1 Decembrie, pentru a aduce un omagiu și a reface drumul Regelui Carol I de la Turnu Severin la București, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la fondarea statului român modern”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea. 
 
Înalţii oaspeţi vor fi întâmpinaţi de primarul interimar al municipiului, Emil Popa, căruia i se vor alătura viceprimarul Cristian Bircea, administratorul public Cristian Cismaru și membrii Consiliului Local Slatina. La eveniment sunt invitaţi toţi cei care vor să fie martori la acest moment rar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here