Senatorul de Olt Dan Șova are un nou dosar la DNA. Care sunt noile acuzaţii ce i se aduc

Senatorul de Olt Dan Șova are un nou dosar la Direcția Națională Anticorupție. Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de parlamentar pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.

În același dosar procurorii au demarat urmărirea penală și față de Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, dar și față de Constantin Lăpădat, director economic în cadrul SC CET GOVORA, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu.

În ordonanța de efectuarea urmăririi penale se arată că, în perioada 2006 – 2008, suspectul Dan-Coman Șova i-a determinat pe Mihai Bălan, director general al CET Govora, și Constantin Lăpădat, director economic în cadrul societăţii, să încheie două contracte de asistență juridică în termenii impuși de el, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achizițiile publice. „Concret, la data de 01.03.2006 și 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocați «Șova și Asociații» două contracte distincte de asistență juridică având ca obiect asistență juridică/consultare/reprezentare și plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro și respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele doua contracte distincte au fost încheiate în condițiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistență juridică valabil, având același obiect, încheiat cu aceeași Societate Civilă de Avocați «Șova și Asociații»”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Prin aceste activități a fost cauzat SC CET Govora SA un prejudiciu în valoare în valoare de 667.409,20 euro și 1.822.928,24 lei, și creat, în mod injust, un folos în patrimoniul Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, mai spun procurorii DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here