Siminica Mirea: „Parteneriatul cu președintele Iohannis rămâne fundamental pentru PNL”

Atacurile din ultima perioadă la adresa PNL și a relației PNL – Iohannis reprezintă acțiuni de propagandă şi dezinformare menite să pună în plan secund faptul că PSD a pierdut guvernarea, a declarat, pentru OLT-ALERT, Siminica Mirea, co-preşedinte al PNL Olt. Din contră, liberalii continuă să aibă o relație de parteneriat cu președintele Iohannis și de susținere condiționată cu Guvernul Cioloș.

Ideile vehiculate recent în mass-media privind ruptura dintre PNL și președintele Klaus Iohannis, așa-zisul „partid prezidențial” şi „scandalul” din interiorul PNL sunt false și ele au fost diseminate cu scopul de a minimiza efectele mediatice ale pierderii guvernării de către PSD, potrivit co-preşedintelui PNL Olt Siminica Mirea.

„Parteneriatul cu președintele Iohannis rămâne fundamental pentru PNL, la un an de la câștigarea alegerilor. PNL are acum șansa să lucreze mai bine cu președintele României, creând un triunghi al colaborării PNL – guvern tehnocrat – președinte. Vom duce această colaborare la un nivel superior după alegerile parlamentare, când va putea asigura o colaborare PNL – guvern liberal – președinte”, a declarat liderul liberalilor olteni.

Întrebată cum se explică insuccesul liberalilor în a prelua guvernarea înainte de protestele românilor ieşiţi în stradă după tragicul eveniment din clubul Colectiv, Siminica Mirea a reliefat că PNL este acum mai aproape de guvernare decât înainte, dar că „nu poate ajunge să guverneze decât pe baza votului popular”. 

„PNL a asumat încă de la începutul anului varianta alegerilor anticipate, pe care a reiterat-o cu prilejul consultărilor, dar nu a avut consensul liderilor politici. Pentru a menține stabilitatea instituțională într-un context complicat, PNL a asumat susținerea unui guvern tehnocrat, arătând că nu se bate pentru funcții, dar va realiza o monitorizare atentă a activității a noului executiv. PNL va susține Guvernul Cioloș atât timp cât va face bine pentru România. Guvernul tehnocrat este însă un guvern de tranziție, nu o soluție permanentă. Soluția trebuie să vină tot de la partide, în urma alegerilor. Dar trebuie să înțelegem exact că oamenii nu mai vor doar o schimbare de partide, ci și o schimbare în partide”, a  Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here