Poliţistul reţinut joi pentru luare de mită nu a fost arestat preventiv. Ce soluţie a dat Tribunalul Olt

Agentul de poliţie din Potcoava reţinut, joi, pentru luare de mită după un flagrant nu a fost arestat preventiv la propunerea procurorilor, Tribunalul Olt declinând, joi seară, competenţa de soluţionare în favoarea Curţii de Apel Craiova. El a fost, astfel, lăsat liber după expirarea ordonanţei de reţinere, valabilă 24 de ore.
 

„Declină competenţa de soluţionare a propunerii de arestare preventivă cu privire la inculpatul Neagu Gabriel Adrinel formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în favoarea Curţii de Apel Craiova”, se arată în soluţia pronunţată, vineri seară, de magistraţii Tribunalului Olt. Măsura a fost impusă de faptul că omul legii a fost şi avocat înainte de intra în Poliţie, profesie suspendată la nivelul Baroului Olt pe perioada cât îşi exercită atribuţiile de poliţist.

Poliţistul Gabriel Neagu din Potcoava a căzut în plasa procurorilor în timp ce primea 500 de lei de la un şofer din Reşiţa pe care îl oprise în trafic pe raza oraşului, pentru încălcarea regulilor de circulaţie. În schimbul banilor omul legii a consemnat în procesul-verbal de constatare fapte mai puţin grave decât cele petrecute în realitate.

„La data de 25.11.2015 agentul de poliţie din cadrul Poliţia Oraşului Potcoava, N. G. A., în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a fost surprins în flagrant în timp ce a primit suma de 500 lei de la numitul R. A., din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş Severin, care a condus un autoturism pe raza oraşului Potcoava, str. Principală, judeţul Olt, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În urma flagrantului, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de poliţist, acesta fiind reţinut pe o durată de 24 de ore pentru luare de mită. În dosar procurorii au reţinut nu una, ci două infracţiuni de mită, întrucât poliţistul şpăgar nu se află la prima abatere. El a mai primit, în urmă cu peste o săptămână, 400 de lei de la un şofer din Bucureşti în aceleaşi condiţii.

„S-a reţinut că la data de 17.11.2015, agentul de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Potcoava, N. G. A.,  în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a oprit în trafic un autoturism, pe strada Principală din oraş Potcoava, jud. Olt, condus de către numitul I. F. J., din mun. Bucureşti, aceasta efectuând un act contravenţional la regimul circulaţiei pentru care se impunea suspendarea permisului de conducere, însă agentul de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, a primit suma de 400 lei pentru ca procesul – verbal pe care l-a întocmit să nu ateste datele reale”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Oamul legii va fi prezentat, cel mai probabil vineri, Curţii de Apel Craiova cu propunerea de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here