Gigel Ştirbu, pe lista neagră a conducerii PNL. Ce legături au fost între soţia liberalului şi Cristian Ghenciu

Reforma politică anunţată de unele partide politice şi susţinută de preşedintele Klaus Iohannis a început să genereze liste cu persoane incompatibile moral cu funcţiile pe care le deţin. O astfel de listă ar exista şi la nivelul PNL, iar pe ea s-ar afla şi numele deputatului Gigel Ştirbu, vicepreşedinte la nivel naţional şi co-preşedinte al PNL Olt.

Potrivit unor surse citate de PSnews.ro, la nivelul Partidului Naţional Liberal există o listă care circulă în sferele înalte de decizie şi care vizează diverşi fruntaşi PNL-işti, atât din tabăra fostul PDL, cât şi din cea a vechilor liberali. Din informaţiile PSnews.ro, pe lista cu pricina s-ar afla şi numele deputatului Gigel Ştirbu, vicepreşedinte al partidului şi co-preşedinte al PNL Olt. Dincolo de scandalul penal în care a fost implicată familia parlamentarului în urmă cu opt ani (este vorba de afaceri cu alcool contrafăcut), jurnaliştii de la publicaţia citată susţin că, în cazul deputatului Ştirbu, „situaţia pare să se complice, din cauza unei trecute asocieri în afaceri dintre propria soţie şi un personaj extrem de controversat, Cristian Ghenciu, partener de combinaţii cu fostul ministru Darius Vâlcov”. 

Potrivit OLT-ALERT.ro, una dintre firmele familiei Ştirbu, MBM Corporation SRL, administrată de soţia co-preşedintelui PNL Olt, Delia Ştirbu, a fost preluată, îtr-adevăr, la data de 8 septembrie 2006, de la doi foști asociați, unui dintre aceștia fiind omul de afaceri Cristian Ghenciu, cel care în 2009 a luat în concesiune piețele din Slatina, după ce a fost primit în PDL de fostul lider al organizației județene, Darius Vâlcov, pe atunci primar al municipiului.

De altfel, familia Știrbu a avut reale probleme cu legea. În 2007, când Gigel Știrbu era secretar de stat în Ministerul Culturii, firma George’S SRL, administrată de soția și de mama demnitarului, a fost implicată într-un scandal de evaziune fiscală cu alcool. În seara zilei de 4 octombrie 2007, vameşi şi lucrători DIICOT au luat cu asalt, în baza unor informaţii, un depozit din Slatina aparţinând firmei Rus Oil, închiriat de societatea familiei Ştirbu. Oamenii legii au descoperit în depozit aproximativ patru tone de alcool pregătit pentru comerţ neautorizat. Cercetările au fost conduse iniţial de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti, apoi au ajuns la DIICOT Olt. Aici s-a dovedit că nu a fost vorba de o reţea, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Sub supravegherea unui procuror, dosarul a intrat în atenția Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt, unde a fost finalizat cu NUP. Surse liberale vorbesc, însă, de interesul unor persoane în a solicita redeschiderea dosarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here