AJOFM Olt organizează selecție pentru studenții care doresc să lucreze ȋn Germania

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt anunță organizarea unei selecții pentru studenții și masteranzii care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei, pe perioada vacanței de vară (minimum două luni). Pentru anul 2016, Agenția Federală de Muncă din Germania dispune de 100 de locuri destinate studenților români. 

Reprezentanţii AJOFM Olt precizează că la selecţie pot participa studenții și masteranzii care urmează cursuri de zi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune sau foarte bune de limba germană. 

Astfel de selecții au loc anual, ȋn baza ȋnțelegerii ȋncheiate ȋntre Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei și Agenția Federală de Muncă din Germania, privind medierea studenţilor români în vederea angajării pe perioada vacanţei de vară în Republica Federală Germania.

Studenții și masteranzii care au domiciliul ȋn județul Olt sau care sunt ȋnregistrați la o instituție de ȋnvățământ superior din acest județ, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, strada Prelungirea Crișan, nr.2, pentru a-și ȋnregistra dosarele.

„Ȋnregistrarea se va realiza ȋn perioada 03.12.2015 – 15.01.2016, ȋn intervalul luni – joi, orele 09.00 – 15.30 și vineri orele 09.00 – 12.30”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM. 

Informații suplimentare legate de condițiile de mediere, documentele necesare ȋnregistrării studenților, precum și instrucțiunile de completare a acestora, pot fi obţinute la numărul de telefon 0249/411002 sau accesând site-ul AJOFM Olt, www.olt.anofm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here