Mai multe saloane de coafură, cosmetică şi frizerii din Olt, amendate de Direcţia de Sănătate Publică

Mai multe saloane de înfrumuseţare, coafură, cosmetică şi frizerii care au primit „vizita” inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică Olt au primit amenzi de peste 50 de milioane lei vechi pentru deficienţele constatate în cadrul controalelor tematice desfăşurate luna trecută. 

Acţiunile tematice de control au fost derulate în perioada 4 – 27 noiembrie de inspectorii Direcţiei de Control în Sănătate Publică la nivelul a 26 de cabinete de înfrumuseţare, frizerii, saloane de coafură şi manichiură-pedichiură.

Seriile de verificări au scos la iveală mai multe tipuri de deficienţe. Mai precis, inspectorii DSP au descoperit săli de aşteptare subdimensionate, echipamente de lucru incomplete, chiuvete insuficiente ca număr pentru igiena mâinilor operatorilor, registre pentru evidenţa sterilizării incomplete sau absente cu totul, cantităţi insuficiente de produse biocide, precum si lipsa avizului Ministerului Sănătăţii. Unele dintre unităţile controlate foloseau cosmetice expirate, iar altele nu se îngrijeau de instruirea personalului în privinţa noţiunilor fundamentale de igienă. Toate aceste deficienţe au fost pedepsite cu zeci de sancţiuni.

„Pentru deficientele constatate, s-au aplicat 24 de sanctiuni, din care 16 avertismente şi opt amenzi contraventionale în valoare de 5.600 de lei. S-au impus, de asemenea, termene de remediere şi responsabilităţi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DSP Olt, Gabriela Gogiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here