Angajatorii danezi şi portughezi caută 400 de români dispuşi să lucreze la cules de mazăre

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt anunţă că ANOFM va organiza, la mijlocul lunii februarie 2016, în Oradea și Timișoara, o bursă a locurilor de muncă în sectorul agricol pentru Danemarca şi Portugalia. Angajatorii din aceste ţări au nevoie de 400 de lucrători la cules de mazăre, 300 în Danemarca și 100 în Portugalia.

Durata contractelor este de câte tre luni, în perioada 1 iunie – 1 septembrie 2016 în Danemarca şi 1 martie – 1 iunie 2016 în Portugalia. Program de lucru este şase zile pe săptămână. Munca începe dimineaţa devreme şi se termină î jurul prânzului.

Condiţii de cazare
 

În Danemarca, muncitorii vor fi cazaţi în camping, în corturi aduse de ei. În camping sunt disponibile bucătărie, sală de mese, toalete, dușuri, mașini de spălat, TV și internet . Taxa de cazare plătită de lucrător este 4,5 euro pe zi și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost, pentru 1,5 euro/zi/persoană; opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. 

Condiţiile de cazare în Portugalia sunt mai bune. Aici se pun la dispoziţie apartamente cu până la patru camere, cu bucătărie, toaletă și duș. De obicei stau două persoane într-o cameră. Taxa de cazare platită de lucrător este de doi euro pe zi și nu acoperă costul gazului și electricității, care trebuie plătit, conform consumului, de lucrător. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de angajator. 

Plata
 

Plata muncii în Danemarca se face în funcție de cantitatea culeasă. Salariul este în jur de 0.6 euro/kg +12,5% bani de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislației daneze. 

În Portugalia, salariul minim lunar al unei persoane pentru 172 de ore de lucru este de 690 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg/lună, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules se va plăti în plus 0,35 euro, bonus la salariul minim. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce, de asemenea, din salariu, conform legislatiei portugheze. Transportul dus-întors în/din Danemarca sau Portugalia este în sarcina lucrătorului.

Angajatorii străini cer ca românii care vor să lucreze să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă cunoştinţe de limba engleză – nivel minim şi să poată face faţă unei munci fizice grea, indiferent de climă. Experienţa în muncă agricolă constituie un avantaj.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk

Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin e-mail de către angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate de către angajatorul danez se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor și/sau Timiș. 

Detalii referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate.

Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com. Termenul limită de trimitere a CV-ului este data de 1 februarie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here