Fiul procurorului Noajă a rămas singur în boxa acuzaţilor. Prima întâlnire cu judecătorii în noua formulă, în ianuarie

Primul termen de judecată în cazul fiului procurorului Ştefan Noajă, după ce Tribunalul Olt a decis condamnarea prietenului său în acelaşi dosar, Vasile Pădureţu, la închisoare cu executare şi disjungerea cauzei în ceea ce îl priveşte pe Bogdan Noajă, a fost fixat la jumătatea lunii ianuarie 2016.

Rămas singur în boxa acuzaţilor după ce instanţa l-a condamnat pe amicul său la un an de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Bogdan Noajă, acuzat de trafic de droguri, are prima întâlnirea cu instanţa în noua formulă în prima lună din 2016, respectiv în 14 ianuarie. Aceasta după ce Tribunalul Olt a disjuns cauza sa din dosarul iniţial. Sentinţa a fost dată de instanţă luna trecută. Până atunci, fiul procurorului Noajă rămâne în arest preventiv, după ce judecătorii Tribunalului Olt au hotărât recent menţinerea acestei măsuri, rămasă în vigoare şi după ce acuzatul a contestat-o la Curtea de Apel Craiova, magistraţii acestei instanţe respingându-i contestaţia. El este încarcerat, în prezent, în Penitenciarul Craiova,

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, şi prietenul acestuia, Vasile Pădureţu, au fost trimişi în judecată , în mai 2015, de procurorii DIICOT Olt, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc, şi efectuarea fără drept şi cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cei doi se află în arest preventiv din data de 6 mai, instanţa respingându-le toate solicitările de înlocuire a acestei măsuri cu o alta mai puţin severă.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional au comercializat fără drept şi produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege.

Oamenii legii mai spun că drogurile erau distribuite în mai multe zone din Slatina, cu precădere în zona unor unităţi de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here