Fiscul a scos la vânzare o parte a cimitirului Strehareţi din Slatina pentru datoriile firmei care îl administrează

Pe 18 decembrie 2015, Fiscul oltean a programat o nouă licitaţie, prin care scoate la vânzare bunurile sechestrate ale unor sereleuri locale şi din judeţ. În unele cazuri este vorba despre a doua sau a treia şedinţă de licitaţie, după ce, la precedentele, nu s-a prezentat niciun ofertant.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul ANAF, una din firmele executate silit este SC Ecumenic Funerar SRL Slatina, care are scos la licitaţie un teren intravilan în suprafaţă de 6.064metri pătraţi cu destinaţia cimitir în municipiul Slatina, strada Strehareţi. Terenul respectiv se află în continuarea cimitirului pe care firma patronată de Marian Iliuţă l-a concesionat pe 25 de ani de la Primăria Slatina. Fiind deja a treia licitaţie, valoarea acestui teren a fost diminuată cu 50% faţă de preţul de evaluare.

Preţul de pornire a licitaţiei este de 146.446 lei. Contactat telefonic, Marian Iliuţă a recunoscut că în contul unei datorii pe care o are la Finanţele oltene, la care se adaugă penalităţile, care susţine acesta că sunt mai mari decât datoria în sine, terenul în cauză a fost scos la licitaţie. Acesta a adăugat că lucrurile sunt însă în curs de rezolvare şi că obligaţiile restante faţă de Fisc vor fi achitate.

„E adevărat, terenul este al meu. Am întârziat cu nişte plăţi şi ştiţi cum sunt Finanţele. Sunt cu ochii pe tine, dar situaţia este în curs de rezolvare, aştept un împrumut. Este vorba de nişte TVA din urmă, nu mai ştiu despre ce sumă este vorba, dar penalităţile sunt mai mari decât TVA. Pe acest teren sunt construite cripte”, a spus Iliuţă.

Şi alte bunuri din patrimoniul unor debitori aflate sub sechestru şi scoase la licitaţie au preţuri reduse cu 50%. Este vorba despre un complex de joacă copii carusel aparţinând Pitic Deştept SRL din Slatina, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 52.259 lei. De asemenea, cei care vor să investească în terenuri au posibilitatea să achiziţioneze la preţuri reduse la jumătate terenuri intravilane în comunele Coloneşti, Găneasa şi Slătioara, dar şi în municipiul Slatina cu valori de pornire cuprinse între 9.299 şi 121.000 lei.

Şi oltenii care vor să-şi cumpere o maşină la un preţ mai mic decât cel de pe piaţă au posibilitatea de a opta pentru autoturisme precum, Fiat Doblo, an de fabricaţie 2001, preţ 8.025 lei, Ford Ka, an 1998, preţ 4.400 lei, Fiat Ducato, an 2007, preţ 28.800 lei şi Dacia Logan an 2005, preţ 7.600 lei. Nu în ultimul rând, la licitaţii sunt scoase şi imobile de locuit şi spaţii comerciale, dar şi alte bunuri. Data limită pentru depunerea ofertelor este 17 decembrie 2015. (Sursa: Gazeta Nouă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here