Ştirbu, mieluşel de teama criteriilor de integritate impuse de PNL. Ipocrizie, susţin surse liberale

După ce a generat scandaluri uriaşe în cadrul organizaţiei judeţene, deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt, a devenit mieluşel de teama criteriilor de integritate impuse de PNL pentru candidaţii partidului la alegerile din 2016. Colegii aproape că nu l-au mai recunoscut în şedinţa Comitetului Judeţean Extraordinar de săptămâna trecută, când parlamentarul s-a purtat cum nu l-au văzut, poate, niciodată. Şi totuşi, cu toţii ştiu că e vorba de ipocrizie.

Surse liberale afirmă că, la şedinţa CJEx de săptămâna trecută, Gigel Sorinel Ştirbu a fost tot numai bunăvoinţă şi respect, bun ascultător şi atent cu toţi colegii. A venit vorba şi de criteriile de integritate pe care candidaţii la alegerile din 2016 vor trebui să le îndeplinească pentru a putea intra în lupta electorală pentru funcţii. Aici, co-preşedintele PNL Olt şi-a amintit că unul dintre criteriile adoptate de partid ar putea să îl încurce. „A fost ca niciodată, atent cu fiecare, respectuos. A vorbit încet, afectat, curtenitor. Ei, dar noi îl cunoaştem bine, nu merge cu de-astea, e un prefăcut ca totdeauna”, a comentat una dintre sursele liberale comportamentul liderului lor. 

Conducerea PNL a stabilit 10 criterii de integritate pentru candidaţii partidului la alegerile din 2016, iar dacă acestea vor fi respectate, mulţi dintre actualii aleşi liberali vor fi traşi pe linie moartă, potrivit conducerii partidului. Recent, o publicaţie online a publicat o informaţie potrivit căreia Gigel Ştirbu s-ar afla pe o listă neagră a PNL privind persoanele cu probleme de integritate. Potrivit jurnaliştilor de la PSnews.ro, în cazul deputatului Ştirbu, „situaţia pare să se complice, din cauza unei trecute asocieri în afaceri dintre propria soţie şi un personaj extrem de controversat, Cristian Ghenciu, partener de combinaţii cu fostul ministru Darius Vâlcov”.

 
Una dintre firmele pe care familia parlamentarului le administrează în prezent a fost preluată de la Cristian Ghenciu, ridicat la statutul de om de afaceri bogat de cei care au făcut parte din grupul infracţional pus la punct de fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, ex-ministru al Finanţelor, în prezent judecat în două dosare de corupţie şi cercetat în altele.
 

Consiliul Național al PNL se va întruni, vineri, 11 decembrie, pentru a adopta criteriile de integritate. Membrii PNL care vor candida la alegerile locale vor fi vizați și de alte criterii, decât cele prevăzute de statut privind procedurile în Justiție. Printre acestea se numără cele legate de conflict de interese și incompatibilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here