Zeci de blatişti, prinşi de poliţiştii de la Transporturi Olt pe trenuri în timpul unor razii

Zeci de persoane au fost prinse de poliţiştii de la Transporturi zilele acestea călătorind cu trenul fără să-şi fi cumpărat bilet. Blatiştii au fost obligaţi să plătească taxe, oamenii legii aplicând şi sancţiuni contravenţionale. 
 
Călătorii fără bilet au fost depistaţi pe mai multe trenuri de poliţiştii de la Transporturi Olt în timpul unor razii derulate în perioada 7 – 9 decembrie pentru menţinerea unui climat de siguranţă şi legalitate în aceste mijloace de transport în comun.  
 

„La această acţiune au participat 26 de poliţişti şi şase lucrători din cadrul altor structuri, fiind controlate 40 de trenuri. Au fost depistate 42 de persoane care călătoreau fraudulos, fiind încasate taxe în valoare de 330 lei şi au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, în valoare de 100 lei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Astfel de acţiuni au loc pentru prevenirea şi combaterea călătoriei frauduloase, menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică în trenurile de călători, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care oferă călătorilor, spre vânzare, diferite bunuri, fără a poseda autorizaţie de comercializare, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea minorilor lipsiţi de supraveghere, a vagabonzilor şi persoanelor consumatoare de substanţe halucinogene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here