Poliţista Melania Renghea, obligată de instanţă la muncă în folosul comunităţii pentru denunţ calomnios

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au desfiinţat, joi, sentinţa Judecătoriei Slatina care în iunie o condamnase pe poliţista Melania Renghea la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care fostul şef al IPJ Olt, Ion Voicu, o acuza de denunţ calomnios, obligând, în schimb, inculpata să efectueze muncă în folosul comunităţii.
 
Melania Renghea, care l-a acuzat de viol pe fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul-şef (r) Ion Voicu, a scăpat de închisoarea cu suspendare la care o condamnase Judecătoria Slatina, dar va trebui să presteze 180 de zile de muncă în folosul comunităţii, potrivit sentinţei pronunţate joi de magistraţii Curţii de Apel Craiova, unde inculpata a atacat cu apel decizia judecătorilor slătineni. 

 

„Admite apelul inculpatei Renghea Melania Celestina. Respinge apelul părţii civile Voicu Ion, ca nefondat. Desfiinţează sentinţa penală nr 537/03.06.2015 a Judecătoriei Slatina şi rejudecând, În baza art 268 alin 1 Cod penal rap la art 61 alin 4 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, Condamnă inculpata Renghea Melania Celestina la pedeapsa de 1.800 lei, reprezentând 180 zile-amendă, cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 10 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare. În baza art. 63 Cod penal, Atrage atenţia inculpatei că în cazul neexecutării pedepsei amenzii, în tot sau în parte, cu rea-credinţă, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare”, se arată în sentinţa pronunţată, joi, de magistraţii craioveni. 

 
În plus, poliţista va trebui să îi plătească fostului şef al IPJ Olt daune morale în valoare de 5.000 de lei. Sentinţa este definitivă.

Poliţista Melania Renghea a fost condamnată, luna trecută, şi de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată pentru tentativă de omor asupra fostului său şef, comisarul Gheorghe Barbu, sentinţa nefiind definitivă. Femeia a fost trimisă în judecată după ce, în decembrie 2012, l-a înjunghiat pe fostul ei şef de la Poliţia Balş, comisarul Gheorghe Barbu, acuzându-l de şantaj şi viol. Renghea a fost, în mai 2014, condamnată de Tribunalul Olt la trei ani şi şase de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, dar Curtea de Apel Craiova, unde a fost atacată hotărârea, a desfiinţat sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare la instanţa de fond.

 
Cu două zile înainte de a-şi înjunghia şeful, ea a depus la DIICOT Craiova o plângere în care aducea acuzaţii de viol atât împotriva comisarului Gheorghe Barbu, cât şi împotriva altor oameni ai legii, printre care se număra şi fostul şef al IPJ Olt, Ion Voicu. Acesta a depus împotriva femeii o plângere pentru denunţ calomnios în urma căreia Judecătoria Slatina a condamnat-o pe Melania Renghea, la începutul lunii iunie, la trei ani de închisoare cu suspendare, decizie care nu este însă definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here