Emil Moţ, pe primul loc într-un sondaj al MP. Pe locul doi este candidatul Mişcării Populare, Victor Iacobescu

Prima poziţie într-un sondaj efectuat săptămâna trecută de o echipă de tineri a Mişcării Populare Olt în Slatina privind alegerile locale pentru primăria municipiului-reşedinţă de judeţ este ocupată de candidatul PSD, deputatul Emil Moţ. Surpriza este că poziţia a doua îi revine candidatului MP, tânărul profesor Victor Iacobescu.
 
Potrivit rezultelor preliminare făcute publice joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de liderul MP Olt, Marian Vasile, candidatul PSD la funcţia de primar al Slatinei conduce în sondaj cu 35 de procente, urmat de candidatul Mişcării Populare, Victor Iacobescu, căruia populaţia intervievată i-a acordat 27%. Locul trei îi revine posibilului candidat al UNPR, Amil Albotă, care are 13%, pe poziţia a patra se situează candidatul PNL, Marius Bălaşa, cu 9,5%, locul al cincilea este ocupat de Andrei Iordache, managerul Spitalului Judeţean Slatina, cu 6%, urmat de tânărul liberal Gabriel Buliteanu, posibil candidat independent creditat cu 5%, şi de tandemul Cristian Bircea – Ioan Ciugulea (ALDE), care a adunat doar 4,5% din intenţiile de vot ale respondenţilor.
 
„Am mers pe partide în cazul celor care şi-au anunţat deja candidaţii, iar pentru ceilalţi, care şi-au manifestat intenţia de a candida, am mers ca şi independenţi. Este foarte important pentru noi că pe poziţia a doua este Victor Iacobescu, cu 27%. Singurul lucru mai grav care rezultă din acest sondaj este că şi la această oră e un electorat captiv în zona PSD-ului, pentru că sunt convins că aceste 35 de procente (atribuite candidatului PSD) nu sunt neapărat ale candidatului Emil Moţ. Oamenii încă nu înţeleg cu adevărat realitatea de azi. E clar că trebuie să mai muncim, că oamenii mai sunt încă undeva în ceaţă. Dar, la ora asta, pentru un partid atât de tânăr aşa cum este Mişcarea Populară, procentul candidatului nostru este unul cât se poate de bun. Sunt convins, aşa cum îl ştiu eu pe Victor, că în 2016 creştem şi vom câştiga Primăria Slatina”, a declarat Marian Vasile.
 
Preşedintele MP Olt şi-a declarat, în continuare, deschiderea faţă de celelalte partide din dreapta eşichierului politic pentru susţinerea unui candidat comun, astfel încât Primăria Slatina să nu mai fie câştigată de un candidat al PSD. Pentru o asemenea variantă ar fi nevoie, dincolo de acordul acestor partide, de un sondaj pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari sorţi de izbândă. 
 
„Trebuie mai multă muncă pe zona de dreapta, pentru că numai aşa putem destabiliza stânga şi putem reveni cu un primar de dreapta”, a concluzionat liderul MP Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here