Proiectul „Conservarea biodiversității în județul Olt” a ajuns la final. Cu succes, spun organizatorii

Consiliul Judeţean Olt a fost, vineri, gazda şedinţei de încheiere a proiectului „Conservarea biodiversității în județul Olt”. Proiectul a fost implementat de CJ Olt, împreună cu Asociația „Gândește Verde”, în perioada iunie 2012 – decembrie 2015.

Proiectul a vizat realizarea a şapte planuri de management (incluzând planurile de monitorizare) pentru tot atâtea arii protejate (ROSCI 0177 Pădurea Topana, ROSCI0183 Pădurea Vlădila, ROSCI0225 Pădurea Seaca Optășani, ROSCI0174 Pădurea Studinița, ROSCI0011 Pădurea Braniștea Catârilor, ROSCI00140 Pădurea Călugărească, ROSCI0168 Pădurea Sarului). De asemenea, în cadrul proiectului au avut loc, după o anume strategie, vizite ale celor şapte arii protejate, activități de conștientizare și educație (în cadrul cărora au fost organizate şase evenimente, două concursuri pentru elevi, două seminarii şi cinci excursii) şi diverse aşte întâlniri pe proiect. Au fost montate 14 panouri informative (câte două pentru fiecare arie), a apărut un gard viu în Pădurea Studinița pentru conservarea zonei şi a fost creat un website multimedia.

„Toate aceste obiective au fost îndeplinite în termenele asumate în contractul de finanțare, drept pentru care s-a analizat oportunitatea aplicării unor noi proiecte cu finanțare europeană”, a declarat la conferinţa de încheiere managerul de proiect, Marinela Diaconescu.

Ea a menționat şi eforturile susținute în implementarea proiectului din partea Direcției Silvice Olt, Agenției de Protecția Mediului Olt, Inspectoratului Școlar Olt, elevilor participanți la evenimentele organizate şi ale primăriilor raza de acţiune a proiectului.

La evenimentul de vineri au fost prezenţi şi reprezentanţii acestor instituţii, care au dat asigurări că se vor mai implica în proiecte asemănătoare viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here