Cei peste 16.000 fermieri olteni afectaţi de secetă vor primi despăgubiri de la guvern până la Crăciun

Cei peste 16.000 de fermeiri din Olt ale căror culturi agricole au fost afectate de seceta prelungită din acest an urmează să primească, în următoarele zile, despăgubirile promise de guvern.

Banii vor intra în conturile fermierilor după ce Biroul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură a încheiat seria de controale la nivelul solicitărilor.
 
„Este vorba de 16.403 solicitări pentru o suprafaţă totală de 22.245 de hectare. Funcţionarii noştri au derulat verificări la nivelul documentaţiilor şi am transmis situaţia la ministerul de resort. Acţiunea de verificare s-a confruntat cu probleme deoarece au fost zile în care a picat sistemul electronic, adică nu au mai funcţionat softurile”, a declarat Marinel Oaşă, directorul APIA Olt. Acesta a dat asigurări că până la Crăciun fermierii vor avea banii în conturi. 
 

Conform reprezentanţilor APIA Olt, judeţul Olt are cei mai mulţi fermieri afectaţi de secetă, în această vară, la nivel naţional. Instituţia a primit 16.000 de cereri, iar fermierii olteni urmează să-şi primească banii în câteva zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here