Pe final de an, Consiliul Local Slatina a majorat preţurile la apă şi canalizare. Află cu cât

Preţul la apă şi canalizare pe care slătinenii îl plăteau până acum s-au majorat de miercuri, când consilierii locali au aprobat noile tarife, la solicitarea Companiei de Apă Olt. 

Astfel, preţul la alimentare cu apă creşte de la 3,04 lei la 3,55 lei/mc pentru populaţie şi de la 2,45 lei la 2,86 lei/mc pentru restul utilizatorilor de apă. De asemenea, preţul pe care populaţia îl plăteşte pentru canalizare creşte, şi el, de la 1,23 lei la 1,67 lei/mc. Epurarea apei pentru care slătinenii plăteau până acum 1,95 lei va costa, de acum, 2,65 de lei pentru fiecare metru cub. Cumulat, pentru cele trei servicii publice fiecare familie va trebui să scoată lunat din buzunar 7,87 lei pentru fiecare metru cub de apă consumat. Noile tarife intră în vigoare începând de miercuri, 16 decembrie, potrivit proiectului de hotărâre aprobat în ultima şedinţă ordinară a anului de aleşii slătineni.

Majorarea tarifelor a fost cerută de operatorul de apă-canal din municipiul-reşedinţă de judeţ, Compania de Apă Olt, cu avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. „Cauza principală care a condus la solicitarea modificării tarifelor la canalizare şi epurare este angajamentul operatorului faţă de Ministerul Mediului şi de Comisia Europeană privind tarifele, angajament stabilit prin Contractul de Finanţare nr. 89341/31.03.2009”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre adoptat în şedinţa de miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here