Ce le recomandă poliţiştii turiştilor care se intorc din minivacanţa de Revelion. Alte recomandări pentru şoferi şi pietoni

Pentru o întoarcere în siguranţă a turiştilor către domiciliu sărbătorile de iarnă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt anunţă că au fost suplimentate efectivele de poliţişti pe principalele artere rutiere, pentru a asigura fluenţa traficului rutier şi a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Deoarece sunt aşteptate creşteri ale valorilor de trafic pe principalele artere rutiere, IPJ Olt atenţionează conducătorii auto că, din punct de vedere meteorologic, situaţia se va schimba începând de duminică, 3 ianuarie, şi vor apărea condiţii pentru depunerea de zăpadă sau polei.

„Tocmai de aceea, recomandăm celor care pleacă la drum să se intereseze din timp cu privire la condiţiile de trafic, să aibă pregătite maşinile pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să conducă cu multă prudenţă. Totodată, le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească, cu precădere, frâna de motor. Reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Luminile de întâlnire e recomandabil să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine, se mai arată în documentul citat. 

„Recomandăm, de asemenea, participanţilor la trafic să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, deoarece pentru preîntâmpinarea accidentelor, poliţia rutieră va desfăşura activităţi specifice pe numeroase artere din judeţ”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here