Val de incendii în Olt: O femeie din Corabia a ajuns cu arsuri grave la spital după ce casa fiului său a luat foc

O femeie în vârstă de 75 de ani din Corabia a ajuns cu arsuri grave la spital, marţi dimineaţă, după ce locuinţa fiului său a luat foc, informează OLT-ALERT. De altfel, pompierii olteni s-au confruntat cu un val de incendii în ultima săptămână, în care au avut loc nu mai puţin patru astfel de evenimente care s-au soldat cu doi răniţi şi cu două decese. 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 08.00 din motive pe care pompierii nu le-au comunicat încă, cercetările la faţa locului aflându-se în curs. Evenimentul a făcut şi o victimă, pe mama proprietarului casei, în vârstă de 75 de ani, preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportată la spital cu răni de gradul II şi III în zona spatelui şi la mâini.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Gărzii Vişina, care au ajuns la faţa locului cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, dar şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Corabia, care, până la sosirea colegilor lor, localizaseră incendiul, alvatorii reuşind să lichideze focul după aproximativ o oră de luptă cu flăcările.

„Incendiul a fost lichidat în jurul orei 09.00. Au ars circa 50 de metri pătraţi din acoperiş şi 8 metri pătraţi de tavan. Femeia de 75 de ani a fost preluată şi transportată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.

Judeţul Olt se confruntă, de altfel, în ultima vreme cu un val de incendii. Luni dimineaţa o persoană din Slatina, despre care pompierii spun că era un om al străzii, a fost mistuit de flăcări în anexa unui bloc în care îşi făcuse adăpost. Focul a pornit de la un reşou pe care victima îl folosea să se încălzească. Omul a fost găsit carbonizat de pompieri, după lichidarea incendiului.

Un alt bărbat, din Dobrosloveni, şi-a găsit sfârşitul, sâmbăta trecută, într-un incendiu izbucnit în locuinţa sa. Focul a pornit de la o ţigară lăsată aprinsă în apropierea unor obiecte uşor inflamabile. 

Tragedia de la Dobrosloveni a venit la doar două zile după ce un bărbat din comuna Tia Mare a ajuns la spital cu arsuri de gradul II şi IV pe 80% din suprafaţa corpului după ce a încercat să se sinucidă dându-şi foc cu ajutorul unor cartoane. Evenimentul s-a petrecut în ultima zi a anului trecut. Transportată la Spitalul Caracal, victima a fost transferată ulterior cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arşi din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here